Home Izdvojeno Ne, ne sjedi na dvije stolice: Vučić na utakmici srpske reprezentacije pokazao šal s ruskom zastavom
Oglas

Ne, ne sjedi na dvije stolice: Vučić na utakmici srpske reprezentacije pokazao šal s ruskom zastavom

by Kristina B

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, na nogometnoj utakmici između reprezentacija Srbije i Švicarske, nosio je šal na kojem se nalazi ruska zastava. Točnije, u pitanju je šal koji ujedinjuje srpsku i rusku zastavu, što je često viđen vizual u Srbiji.

Utakmica 3. kola Lige nacija igrala se u subotu na stadionu u Leskovcu, a na tribinama su između ostalog bili Vučić te Milorad Dodik, šef Republike Srpske. Upravo je Dodik na X-u podijelio snimku na kojoj se vidi kako je Vučić burnim pljeskom pozdravio izvođenje srpske himne Bože pravde te zatim iz džepa izvadio šal i raširio ga.

Prošlog tjedna bio u Dubrovniku

Na jednoj polovici šala nalazi se ruska zastava, dok drugu polovicu zauzimaju boje srpske zastave. Inače, Vučić je u više navrata govorio kako podržava teritorijalni integritet Ukrajine, ali je odbacivao mogućnost uvođenja sankcija Rusiji.

Podsjetimo, Vučić je prošlog tjedna sudjelovao na summitu Ukrajina – jugoistočna Europa u Dubrovniku. Na summit je došao i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

Miro Bulj odgovorio Vučićevom ministru i kumu Glišiću na prijetnje batinama: Malo puno ste se zaletjeli kao i devedesetih. A znamo kako je završilo.

Nogomet i politika

Zanimljivo da je upravo srpska nogometna reprezentacija postala prva europska reprezentacija koja je gostovala u Rusiji nakon početka agresije na Ukrajinu. Ruski reprezentativci su ih u ožujku ove godine deklasirali u prijateljskoj utakmici. Konačni rezultat je bio 4:0 za Rusiju.

U srpnju ove godine, prije utakmice Lige prvaka u između Dinama iz Kijeva i beogradskog Partizana, trener Dinama Oleksandr Šovkovski javno je kritizirao Partizan zbog igranja u Rusiji. Partizan je otišao na pripremni turnir u Rusiju, što je kijevski Dinamo protumačio kao nepoštivanje Ukrajine.

Također, kapetan Dinama Vitaliy Buyalskyi prije početka utakmice odbio se rukovati s kapetanom Partizana Svetozarom Markovićem. Ovaj nesvakidašnji potez kapetana ukrajinske momčadi imao je veliki odjek, pokazujući koliko je politika ušla u sferu nogometa.

Partizan je izdao posebno priopćenje u kojem je komentirao ponašanje Dinama. Istaknuli su kako Srbija priznaje teritorijalni integritet Ukrajine i napomenuli da nikada nisu doveli u pitanje stav Ukrajine tijekom agresije NATO-a na SR Jugoslaviju 1999. godine. (Index i HG)

You may also like

Verified by MonsterInsights