Home Izdvojeno Nešto se događa, temeljno i ozbiljno po pitanju rata u Ukrajini. Osjeća se u zraku, može se “rezati nožem”…
Oglas

Nešto se događa, temeljno i ozbiljno po pitanju rata u Ukrajini. Osjeća se u zraku, može se “rezati nožem”…

by Kristina B

Piše: Domagoj Franić, vojni analitičar

Vidjeli ste da je danas Zelenski predstavio Plan Pobjede u Verhovnoj radi Ukrajine. Plan kao svaki plan, jedno je ono što je napisano, a drugo je ono što nije napisano. A nenapisano je uvijek bitno.

Pročitao sam to u “tonu” komentara, članaka i mišljenja. Netko realno razmišlje, dok većina novinara “mlati praznu slamu”. Pričaju priče o slabljenju Ukrajine, kako je jedina nada u pregovorima, gubitku teritorija, dok s druge strane glavni tajnik NATO-a Rutte govori nešto sasvim drugo.

Činjenica. i ono što je jedino sigurno danas, je to da se “nešto događa”. Temeljno i ozbiljno po pitanju rata u Ukrajini. Osjeća se u zraku, može se “rezati nožem”…

Ne zaboravite činjenicu da je svega 20 dana do izbora novog predsjednika SAD-a, dok sadašnji ide na sastanak sa Scholzom i Makronom. Dok Velika Britanija najavljuje apsolutnu potporu Ukrajini…

Odjednom su isplivale priče o vojnicima Sjeverne Koreje o kojima osobno znam odavno, a kamo li da to ne znaju zapadne službe. Koje se “sada javljaju” jer su zabrinute?  Smiješne predstave za javnost, ali su sigurno sada “puštene s lanca”.

Nema drugog razloga; Jandroković: Milanović je Kundidu zabranio dolazak na sjednicu Odbora za obranu samo zbog straha od istine

Da skratim, nešto se “valja iza brda”. Veliko i strateško. I može imati samo dva smijera.

Prvi – prisiliti Ukrajinu da prihvati pregovore, makar oni po nju bili nepovoljni, s namjerom da se rat završi i interesi zapada prebace na Bliski istok i zaštitu Američkih interesa i Izraela u punom obimu, bez Ukrajine koja ih “ometa” u tome da se potpuno posvete problemu i zaštiti Izraela.

Drugi – da se učini duboki preokret u potpori Ukrajini, od drastičnog povećanja vojne pomoći, kako u količini, tako i u vrstama naoružanja, da se dopusti korištenje zapadnih projektila za napad na ruski teritorij, pa sve do toga da se ruse “šokira” NATO pozivnicom za pristupanje savezu uskoro.

Osobno vjerujem u drugu opciju jer sam optimist da će nova predsjednica biti Kamala Harris i imam osjećaj da će nas “stari prdonja” Biden ugodno iznenaditi i s “praskom otići u povijest”.

Izjava glavnog tajnika NATO saveza je vrlo znakovita. Samo povećanje osoblja u zapovjedništvu koje upravlja isporukama naoružaja Ukrajini od 120% govori vrlo jasno u kojem pravcu će se kretati buduća događanja.

Ovih preostalih 20 dana do izbora u Americi će biti prilično burni, kako na političkom, tako i na vojnom planu.

Nadam se da su Amerikanci izvukli pouku s Capitola i da će puno spremnije dočekati pokušaje podrivanja sustava od strane ruskih plaćenika i narančaste budale.

You may also like

Verified by MonsterInsights