Home Izdvojeno “Oj partijo iz dva dijela, opet ćeš biti cijela”. Bivši omladinac HDZ-a na čelu SDP-a kao garancija ujedinjenja

“Oj partijo iz dva dijela, opet ćeš biti cijela”. Bivši omladinac HDZ-a na čelu SDP-a kao garancija ujedinjenja

by Ante R.

Siniša Hajdaš Dončić novi je šef partije, netko će reći da je to politika kontinuiteta , prije bih rekao da je to politika ujedinjenja. Stvaranje pretpostavki za uvođenje jednostranačja u Hrvatsku, vrijeme da se zapjeva stih- Oj partio iz dva dijela, ponovo ćeš biti cijela.

Kad je stvarao HDZ, Franjo Tuđman zamislio je stranku u centru, blago prema desnom centru, sigurno ne kao stranku desnice. Isto tako je Ivica Račan SDP želio stranku kao lidera centra, blago ulijevo, nikako kao stranku ljevice. Obojica njih su znali, Hrvati u osnovi nisu ni ljevičari ni desničari, a ispitivanje, odnosno znanstvena analiza pokazala je da je odnos 27-27-27. Znači lijevi centar, centar, desni centar, ostale opcije su bile marginalne.

Pitanje je u čemu se danas razlikuju SDP i HDZ, doli su do obrnute situacije, da HDZ vodi socijalnu politiku, odnosno smišljeno su to oteli SDP-u, a kako kaže jedna od kandidatkinja za predsjednicu SDP-a Sanja Major, da SDP vodi pogrešnu politiku i da su im izričaji i politika bili trivijalni i odnosili se samo na napade. Njoj je neshvatljivo da se napada vlada koja ima rezultate, što pokazuje i najnoviji kreditni rejting nikada bolji u povijesti, te da je HDZ zapravo ukrao socijaldemokraciju koja bi to trebala baštiniti.

-->

Ukrao je HDZ više od socijalnih politika SDP-u, to su odnosi prema manjinama, ranjivim skupinama LGBT populaciji, zapravo ogolio SDP da on više nama politika koje može baštiniti. Zapravo tu je mogućnost Hajdaša Dončića, bivšeg člana HDZ-a da uravnoteži politike SDP-a i HDZ-a, koji je ionako već postao stranka centra, i to više lijevog nego desnog, zapravo se čini da su toliko otišli u desno da su došli s lijeve strane. HDZ nema desno krilo, to su pokazali parlamentarni izbori na kojima je desnica osvojila više od 250 000 glasova.

Ako bi Hajdaš Dončić uravnotežio politiku SDP-a, odnosno kada bi ona postala ista kao politika HDZ-a, unio u stranku više suverenističkih i domoljubnih stavova, a u situaciji političke razmrvljenosti, ne bi više postojala prepreka da te dvije stranke postanu jedno, stranka lijevog centra. Tim činom u Hrvatskoj bi se uvelo jednostranačje i suspendirala demokracija, zar to nije plan nekih političkih elita. plan da nam partija opet bude cijela. Hoće li Hrvati pristati na to?

Domovinski pokret pokušava preodgojiti birače, za manje od dva mjeseca bit će dan D

 

You may also like

Verified by MonsterInsights