Home Izdvojeno OTKRIVAMO ISTINU Tragom vijesti da je Kolakušić našao način da se vrti u Sabor otkrivamo da to nije moguće i da to može biti samo jedan čovjek

OTKRIVAMO ISTINU Tragom vijesti da je Kolakušić našao način da se vrti u Sabor otkrivamo da to nije moguće i da to može biti samo jedan čovjek

by Ante R.

Imamo dvije informacije koje kolaju medijskim prostorom da se Mislav Kolakušić želi vratiti u Sabor kao saborski zastupnik, i to nakon informacije da njegova zamjena Dražen Dizdar navodno želi napustiti Sabor, a ta informacija nije provjerena niti ju je Dizdar bilo kome najavio. Međutim Kolakušić se ne može vratiti u Sabor jer po Zakonu o izboru zastupnika u Hrvatski sabor mandat prestaje podnošenjem ostavke.

Mislav Kolakušić podnio je ostavku, a to znači da mu je prestao mandat. Ako je prestao onda ne može ponovo početi. Osim toga teza da Sabor može imati 150 zastupnika ne stoji jer Zakon jasno kaže 151, odnosno ne može biti ni više ni manje. Naravno sve to pod uvjetom da Dražen Dizdar napravi isto, odnosno da ostavku na mandat. O svemu ovome zadnju riječ daje Mandatno imunitetno povjerenstvo, a u konačnici se Kolakušić može žaliti ustavnom sudu.

U koliko se dogodi da Dražen Dizdar da ostavku na mandat, a Kolakušića odbije Mandatno imunitetno povjerenstvo, onda po Zakonu u Sabor ulazi sljedeći član njihove stranke na listi, no kako na listi više nema njihovih članova, to pravo ostvaruje sljedeći s liste s osvojenim najvećim brojem preferencijalnih glasova, što je u ovom slučaju Zlatko Hasanbegović koji je osvojio više od 10 % preferencijalnih glasova.

#image_title

You may also like

Verified by MonsterInsights