Home Izdvojeno Ovako će izgledati reorganizacija ukrajinske vlade

Ovako će izgledati reorganizacija ukrajinske vlade

by Ante R.
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski

Nakon što je predsjednik Ukrajine najavio rekonstrukciju ukrajinske vlade, analitičar Hrvatskog glasnika iznio je detalje.

Tako će umijesto Dmitrija Kulebe tu će dužnost preuzeti njegov prvi zamjenik, 49-godišnji Andrej Sybiga .
Alexey Kuleba, koji je prethodno bio zamjenik šefa predsjedničkog ureda, postat će potpredsjednik vlade i ministar za reintegraciju privremeno okupiranih područja .

Olga Stefanishyna ostat će zamjenica premijera za europske integracije, ali će također dobiti mjesto ministrice pravosuđa Ukrajine . Ministarstvo branitelja vodit će Natalija Kalmikova. Tamo će prijeći iz Ministarstva obrane, gdje obnaša dužnost zamjenice ministra. Ministarstvo kulture Ukrajine prelazi pod kontrolu iskusnog diplomata Nikolaja Točitskog.

Dosadašnji šef Fonda za državnu imovinu Vitalij Koval bit će imenovan na čelo Ministarstva agrarne politike .
Ministarstvo mladeži i sporta vodit će Matvey Bedny. Naime, tu dužnost obnaša od jeseni 2023. godine, ali s prefiksom v.d.
Ministarstvo okoliša ide Svetlani Grinchuk, koja trenutno obnaša dužnost zamjenice ministra energetike.

Ministarstvo strateške industrije vodit će 31-godišnji direktor Ukroboronproma German Smetanin.
Sadašnji ministar strateške industrije Alexander Kamyshin, kao i potpredsjednica vlade Irina Vereshchuk, prelaze na posao u Ured predsjednika. Prvi će se baviti pitanjima naoružanja i infrastrukture, drugi će preuzeti mjesto zamjenika šefa OP-a,.

You may also like

Verified by MonsterInsights