Home Izdvojeno Pakao kod Splita, objavljena dramatična snimka: “Kuće su obranjene, na terenu je 250 vatrogasaca

Pakao kod Splita, objavljena dramatična snimka: “Kuće su obranjene, na terenu je 250 vatrogasaca

by Ante R.

Cijelu noć trajala je borba vatrogasaca s velikim požarom na području Žrnovnice i Donjeg Sitnog kod Splita. Fronta požara bila je jako velika, no kuće su uspjeli obraniti.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković rekao je danas da je iza vatrogasaca teška noć, ali da su kuće obranjene te da požar nije prešao na područje naselja Podstrana. No, vatre još ima u Donjem Sitnom te su jutros stigli i kanaderi.

“Fronta je jako dugačka, a na terenu je i dalje 250 vatrogasaca. Preraspodijelili smo ih, a došle su i nove snage”, rekao je Tucaković.
Prema njegovim informacijama, izgorjelo je područje od oko 640 hektara. Uz domaće snage na gašenje požara u Žrnovnici i Donjem Sitnom, dodatno su upućeni i vatrogasci iz intervencijskih vatrogasnih postrojbi iz Zadra, Splita i Šibenika, a angažirani su i vatrogasci Ličko-senjske, Šibensko-kninske i Zadarske županije te Grad Zagreb.

Vatrogasci su objavili i snimku kako je izgledala dramatična noć i gašenje požara u Donjem Sitnom.
Zbog požara na županijskoj cesti Žrnovnica-Tugare (ŽC6142) promet je u prekidu. Obilazak je Jadranskom magistralom (DC8) Omiš-Split, prenosi Dnevnik.hr

You may also like

Verified by MonsterInsights