Home Izdvojeno Penava zatražio sto dana mira za svoje ministre, o izboru Pupovca na čelu Odbora za nacionalne manjine istaknuo: “U većini u kojoj je DP ne može biti elemenata SDSS-a”

Penava zatražio sto dana mira za svoje ministre, o izboru Pupovca na čelu Odbora za nacionalne manjine istaknuo: “U većini u kojoj je DP ne može biti elemenata SDSS-a”

by Ante R.

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava zatražio je u utorak sto dana mira za svoje ministre i otkrio da s HDZ-om još nisu pregovarali o raspodjeli mjesta državnih tajnika.

U kontinuiranim smo razgovorima i pregovorima unutra vladajuće koalicije vezano za izvršnu vlast, još je jako puno posla pred nama, resori su podijeljeni, međutim do teme državnih tajnika još nismo stigli, kazao je Penava na konferenciji za novinare.

Za DP-ove ministre zatražio je 100 dana mira kako bi se upoznali sa resorima koje vode jer je riječ o najvišoj razini vlasti i složenim procesima i nerealno je očekivati da u prvom danima mandata sve znaju. „Često se ministrima upućuju pitanja koji bi primjerice trebali znati koliko je u svakoj općini i kokošinjcu koka”, kazao je Penava.

Uz ostalo pohvalio je saborske zastupnike DP-a ocijenivši da su u prvim danima zasjedanja Hrvatskog sabora pokazali da su pametni, kvalitetni i pošteni ljudi koji zastupaju stavove stranke i njezinih birača.

Upitan o prijedlogu da se Milorad Pupovac (SDSS) izabere za predsjednika saborskog Odbora za ljudska prava i prva nacionalnih manjina Penava je ponovio stav stranke da ne može biti govora o suradnji sa SDSS-om. „Ne pričamo o pripadnicima srpske nacionalne manjine, pričamo o političkoj stranci SDSS s kojom mi nismo bili, niti ćemo ikada biti u koaliciji i ne želimo niti natruhe nekakvih mogućnosti povezivanja DP-a sa SDSS-om. U većini u kojoj je DP ne može biti elemenata SDSS-a”, rekao je.

„Ti razgovori (o Pupovcu) su pred nama, uvažavajući poziciju svakoga i definirajući vrlo jasnu poziciju DP-a, što će biti vidjet ćemo, naše stavove smo jasno komunicirali koji su bili preduvjet za daljnje razgovore, na tome ćemo inzistirati jer sve drugo bi bilo guranje DP-a prema prevari birača”, dodao je.

Komentirao je i sastav pregovaračkog tima DP-a objasnivši da ponekad netko ima obveze pa ga mijenja netko drugi ali da je tim jasno definiran.

O novom v.d. ravnatelja USKOK-a Svenu Miškoviću Penava je poručio da će ga suditi prema rezultatima rada istaknuvši da će DP prije svega inzistirati na rješavanju ratnih zločina i na borbi protiv korupcije. Penava je također čestitao svim vojnicima Dan hrvatske vojske. – Hina.

You may also like