Home Izdvojeno Penzić od turizma i poljoprivrede zaradio 72 milijuna eura, a sin muljao kao zaposlenik Ine s plinom

Penzić od turizma i poljoprivrede zaradio 72 milijuna eura, a sin muljao kao zaposlenik Ine s plinom

by Ante R.

Damir Škugor optuženi direktor u Ini izjavio je da je njegov otac, također optuženi, 72 milijuna eura zaradio od poljoprivrede i turizma. Ova izjava spada u rubriku vjerovali ili ne.

Kako piše N1 Škugor negira krivnju, tvrdeći da je imao pravo prodavati plin PIS-u te da nije morao znati hoće li ga PIS dalje preprodavati. Prema USKOK-u, to je bio jedan od načina za ilegalnu zaradu na jeftinom plinu iz Ine. Naime, PIS, kao dobavljač za kućanstva u Slavoniji, imao je ugovor s Inom za plin po cijeni od 19,8 eura po kilovatsatu.

Podsjećamo da su osim Damira Škugora optužnice podignute i protiv Josipa Šurjaka, njegovog poslovnog partnera Gorana Husića, bivšu direktoricu Plinare istočne Slavonije Mariju Ratkić, direktora tvrtke EVN Croatia Plin Vladu Mandića te bivšeg rukovoditelja Prodaje plina i energije Ine, Stjepana Leku, koji je bio Škugorov zamjenik.

Njih se tereti za zločinačko udruživanje, zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju unutar zločinačkog udruženja, pomaganja u tim djelima i pranja novca. Tu se krije i odgovor od kuda Škugorovom ocu Dani 72 milijuna eura na računu.

Doznajemo što bi nova stranka mogla tražiti od Plenkovića za podršku vladi, nekima se neće svidjeti

 

You may also like

Verified by MonsterInsights