Home Izdvojeno Plenković o prosvjedu “Protiv siromaštva”: Hrvatska stranka umirovljenika je naš koalicijski partner i mirovine su itekako u našem fokusu!

Plenković o prosvjedu “Protiv siromaštva”: Hrvatska stranka umirovljenika je naš koalicijski partner i mirovine su itekako u našem fokusu!

by Kristina B

U Zagrebu sutra Blok umirovljenici zajedno (BUZ) organizira prosvjed “Protiv siromaštva” s glavnim zahtjevom Vladi da ispuni obećanje i da prosječna mirovina bude 60 posto prosječne plaće, a upitan za komentar prosvjeda, predsjednik Vlade Andrej Plenković istaknuo je Vladine aktivnosti u korist umirovljenika.

Dodao je kako oni koji (na izborima) nisu ušli u Sabor nastoje poboljšati svoju vidljivost u javnosti.

Plenković je naveo da će sutra sudjelovati na potpisivanju Sporazuma o osnivanju Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe, te istaknuo da je prosječna mirovna, koja sada iznosi 620 eura, “za 60 posto veća” nego što je bila kad je postao premijer.

Dodao je tome i devet paketa potpore umirovljenicima, vrijednih oko 700 milijuna eura, kao i zamrznute cijene plina i struje te smanjeni PDV na sve bitne proizvode koje oni koriste.

Plenković: Neutemeljeni navodi o odgodi obveznog vojnog roka i nema razloga za “žurnom sjednicom” Vijeća za obranu

Vlada je posebno osjetljiva na segment najranjivijih skupina te na provođenje načela solidarnosti u svim našim politikama kroz redistribucijsku snagu proračuna, naglasio je Plenković.

Dodao je kako im je “ambicija da prosječna sveukupna mirovina bude između 750 i 800 eura na kraju mandata Vlade”.

“Naš koalicijski partner je i Hrvatska stranka umirovljenika (HSU), koja je izabrana na stranačkoj listi kao i HDZ, i ta tema je itekako u našem fokusu, a ovi koji nisu izabrani u Sabor nastoje malo učiniti na svojoj vidljivosti”, zaključio je temu. (Hina)

You may also like

Verified by MonsterInsights