Home Izdvojeno Pobjedom Radića na unutarstranačkim izborima u Domovinskom pokretu on se neće raspasti već ojačati

Pobjedom Radića na unutarstranačkim izborima u Domovinskom pokretu on se neće raspasti već ojačati

by Ante R.
Radić

Unutarstranački izbori u Domovinskom pokretu provode se metodom još iz boljševizma po statutarnim odlukama upitne zakonske snage u ustavnosti. Očito da nekome u Domovinskom pokretu ovakvi izbori odgovaraju, bez obzira na to koliko u njima ima demokratičnosti, a nema ni slova d od demokracije.

Gomila političkih kvazi analitičara, jer danas se u Hrvatskoj svatko naziva političkim analitičarom, a da za to nemaju nikakvog stručnog znanja niti obrazovanje. Tako su analitičari električari i kvazi stručnjaci za odnose s javnošću. Poznavanje političkih procesa i politike kao grane znanosti iziskuje puno više znanja, prije svega u poznavanju psihologije odnosa, političke psihologije, ali socioloških pojmova i stanja u društvu. To ni jedan od tih kvazi političkih analitičara koji se pojavljuju u medijima i lamentiraju gluposti -nije.

Priče o raspadu jedne političke stranke, u ovom slučaju Domovinskog pokreta ukrala je medijski prostor unutarstranačkim izborima u SDP-u, koji bi za medije trebali biti zanimljiviji od izbora u Domovinskom pokretu, a tamo situacija nije ništa drugačija od situacije u DP-u, naprotiv, gora je i zanimljivija. Interes medija, pogotovo mainstream medija koji su u pretežno stranom vlasništvu, neki rade i polulegalno, prema Domovinskom pokretu okrenuta je prije svega jer oni neće prati rublje i otkrivati probleme u onima koje podržavaju, nego onima koji im ne odgovaraju. Nitko svoga ne dira.

Nitko od tih analitičara, neki su plaćeni da lupaju gluposti po nekim medijima, nije napravio psihosociološke profile Penave i Radića, te koji su njihovi interesi bavljenja politikom i razloge zašto žele biti na čelu Domovinskog pokreta. Zašto, jednostavno oni to ne znaju, ne razumiju politiku, političke procese i događanja. Ne razrađuju interese pojedinca i skrivene motive. Analizirati politiku nije isto što i drukanje kolega s studija ili raditi marketing čokolada ili trgovačkih lanaca, a ni to ne znaju.

Nitko od njih, namjerno ili iz neznanja, nije analizirao Penavine porive i političke ambicije, koje jedino može realizirati kroz mjesto gradonačelnika Vukovara. Nitko nije postavio pitanje i analizirao zašto Penava pokušava trgovati podrškom Plenkovića i HDZ-a da bi to ostao. Nitko nije sagledao što je to Penava trgovao za DP i one koji su mu svojim glasom na izborima uopće dali priliku da trguje. Penava zna da od onog što je bio njihov program, njihovi minimalni zahtjevi, dogovorio nije ništa, on je radio sve u svom interesu, ne interesu birača, odnosno stranke. Sva njegova priča i priča onih koji ga okružuju su floskule, obmane, konstrukti i laži. Uostalom, pogledajte što su njegovi ministri u vladi izglasali, financiranje Savjeta za manjine i financiranje tjednika Novosti samo je manji dio onoga za što su digli ruku. Izglasali su nešto što užasno podsjeća na Z4. Sve je to cijena Penavine ovisnosti o politici, bolje rečeno o poziciji gradonačelnika Vukovara, to je cijena koju je morao platiti. Birači, članovi, ma tko njih išta pita.

S druge strane imamo Maria Radića, potpuni antipod Penavi. Uspješan poslovni čovjek, potpuno financijski neovisan, koji politiku vidi drugačijim očima, očima onog tko želi promjene, one promjene koje su artikulirali u kampanji, a koje Penava i njegovi posilni nisu proveli. Oni koji misle da se Radić kandidirao za predsjednika Domovinskog pokreta da bi izgubio izbore, ti su oni koji nisu napravili psihosociološki profil Radića, oni kvazi politički analitičari.

“Imam podršku više od polovice delegata, da nije tako ne bih se kandidirao”.

Radić se ne bi kandidirao, a da nije skupio natpolovičnu većinu podrške delegata. Radić nije osoba koja želi ispasti budala, a ne Radić je rođeni pobjednik, njemu je to u genima i za razliku od Penave, drži do svojih riječi i onih koji su mu dali glas na izborima. Radić niti bi niti ima potrebu skidati gaće i trgovati za svoje interese, Radić samo želi ispoštivati volju birača i vratiti stranku na tvorničke postavke, sve ostalo je šuplja priča i zato će Radić vratiti Domovinski pokret na pobjedničke staze, vratit će podršku birača, a svi oponenti će mu se pridružiti i podržavati, jer on ne prijeti izbacivanjem, on želi okupljati ne dijeliti.

Dr. Vukušić: Ako je zrakoplovna škola JNA veći problem od magisterija u Travniku, evo par činjenica !!!

NOVOSTI: Tuđman je pomilovao Penavina oca Antu. Bio je osuđen za kriminal

You may also like

Verified by MonsterInsights