Informaciju o Ćorušićevoj smrti potvrdio je ministar Božinović rekavši da je policija na pločniku pored zgrade KBC-a Zagreb pronašla mrtvu osobu. U bolnicu je stigla policija te je u tijeku očevid. Sve aktivnosti policije u takvim slučajevima se poduzimaju, rekao je Božinović novinarima na središnjem zagrebačkom trgu.

Po neslužbenim informacijama, Ćorušić je pao s protupožarnih stepenica, s visine između sedam i osam metara, a navodno je išao iz bolnice kupiti cigarete. Udario je glavom te je na mjestu preminuo. Kako se doznaje, kolege su ga pokušali reanimirati, ali nisu uspjeli.

Ćorušić je rođen 1958. u Splitu, potjecao je iz Lovreća u Imotskoj krajini, završio je medicinski fakultet i specijalizirao ginekologiju. Bio je istaknuti član HDZ-a, a poziciju ravnatelja KBC-a Zagreb dobio je na prvoj sjednici vlade Tomislava Karamarka 28. siječnja 2016. godine. Dok nije postao ravnatelj najveće bolnice u Hrvatskoj, vodio je HDZ-ov Odbor za zdravstvo i figurirao kao sigurni budući ministar zdravstva. No, Most je tada stavio veto na Ćorušića pa je od 2016. do danas vodio KBC Zagreb.

Do 2015. bio je šef Zavoda za ginekološku onkologiju KBC-a Zagreb. Bio je poznat po svojim konzervativnim stavovima, u javnosti su se često spominjale i njegove veze s Crkvom, te protivljenje pobačaju i spolnom odgoju u školi. – Hina.

Raspolažu li sigurnosne službe informacije da su Milanović i njegovi savjetnici u kontaktu s ruskim obavještajcima?