Home Izdvojeno Pokušao prevariti Amerikance da nije počinitelj i osuđenik zbog ratnih zločina u Hrvatskoj pa zaradio zatvorsku kaznu
Oglas

Pokušao prevariti Amerikance da nije počinitelj i osuđenik zbog ratnih zločina u Hrvatskoj pa zaradio zatvorsku kaznu

by Ante R.

Izvjesni Jugoslav Vidić, počinitelj ratnih zločina u hrvatskoj, gdje je osuđen na 20 godina u odsustvu, pokušao je to zatajiti prilikom zahtjeva za ulaskom u SAD, međutim službeni organi SAD uhvatili su ga u laži, te je zaradio zatvor, gdje će biti do odluke o izručenju Hrvatskoj.

Na tri godine zatvora osuđen je Jugoslav Vidić na suđenju u SAD-u zbog laganja o optužbama za ratne zločine počinjene tijekom rata u Hrvatskoj. Vidić je lagao kako bi mu bio odobren ulazak u SAD. Američki okružni sudac David Ruiz usvojio je sporazum o priznanju krivnje, kojim je predviđena zatvorska kazna i deportacija u Hrvatsku gdje je Vidić osuđen na 20 godina zatvora.

Hrvatske vlasti optužile su Vidića 1998. godine za ratni zločin, a kasnije je osuđen i na 20 godina zatvora. Hrvatski Vrhovni sud potvrdio je presudu. Ruiz je tijekom rasprave rekao da će Vidić u Hrvatskoj imati priliku preispitati optužbe. Branitelj Daniel Misiewicz rekao je tijekom saslušanja da je njegov klijent izgradio život kao lokalno poznati proizvođač kobasica, pobožni član svoje crkve i predani otac dvoje djece. Ukazao je na više od dvadesetak pristaša koji su se pojavili na saslušanju. ‘Ovo je izuzetno tužan i težak dan’, rekao je Misiewicz. ‘Suočit će se s krajnjom kaznom deportacije nakon što je izgradio život ovdje’, rekao je odvjetnik, piše Cleveland.com.

Pomoćnik državnog odvjetnika SAD-a Matthew Shepherd rekao je da, iako je laganje na zahtjevu za zelenu kartu tehničko djelo, Vidović je negirao ozbiljnije kazneno djelo. ‘Lagao je o važnim stvarima, uključujući nanošenje stvarne štete stvarnim žrtvama u Hrvatskoj’, rekao je Shepherd, prenosi Večernji.

General Lucić o nedolasku načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga na saborski Odbor za obranu: Dužan je doći u Hrvatski Sabor, jer Sabor nadzire sustav Hrvatske vojske.

You may also like

Verified by MonsterInsights