Home Izdvojeno Ponovno civilne žrtve: Rusija dronovima i projektilima ponovno napala ukrajinski energetski sektor

Ponovno civilne žrtve: Rusija dronovima i projektilima ponovno napala ukrajinski energetski sektor

by Kristina B

Rusija je u noći na četvrtak izvela novi veliki napad dronovima i projektilima na Ukrajinu, ciljajući ponovno energetski sektor, pri čemu je poginuo najmanje jedan civil, rekli su u četvrtak ukrajinski dužnosnici.

Ukrajinska vojska objavila je da su ruske snage lansirale 78 dronova i šest projektila na nekoliko regija. Protuzračna obrana uništila je 66 dronova i četiri projektila, donose vojni izvori.

“Noćas je neprijatelj izveo još jedan masivan napad na ukrajinski energetski sektor, koristeći se dronovima i projektilima”, rekao je premijer Denis Šmihal, dodajući da su među metama bile tri trafostanice, uključujući jednu u južnoj Mikolajivskoj oblasti.

-->

Netanyahuov ured demantirao navodne vijesti o primirju; Premijer naredio izraelskoj vojsci: Nastavite sa borbama “punom snagom”

Kasnije tijekom jutra, zračne snage objavile su da su zabilježile lansiranje nekoliko hipersoničnih projektila Kinžal na mali zapadni grad Starokostiantiniv, gdje se nalazi važna zračna baza.

U raketnom napadu na Odesu poginula je žena, a 10 ljudi je ozlijeđeno u napadu navođenom bombom na grad Zaporižja.

Oko tucet dronova oboreno je iznad Kijeva, a struje je nestalo u zapadnom gradu Ivano-Frankivsku, u središnjoj Poltavskoj oblasti, i u Černihivu na sjeveru Ukrajine, rekli su regionalni dužnosnici.

Ruske snage napale su ukrajinsku infrastrukturu za opskrbu industrije proizvodnje oružja električnom energijom, objavilo je u četvrtak rusko ministarstvo obrane, a prenio TASS.

Moskva niječe da u Ukrajini napada civile, ali ukrajinsku energetsku infrastrukturu smatra legitimnom vojnom metom. U napadima od ožujka uništena je gotovo polovica ukrajinskih elektroenergetskih kapaciteta. (Hina)

You may also like

Verified by MonsterInsights