“Zatečeni smo tim događajem jer saznanja o tome za što ga se tereti nismo imali. Svaki ratni zločin osuđujemo i za svakom žrtvom žalimo”, kazao je Pupovac.

Ustvrdio je da istražnim i pravosudnim tijelima, kao i mogućoj odbrani Dragutina Ćelapa ostavljaju da utvrde osnovanost kaznene prijave i činjenično stanje u vezi zločina za kojeg ga se tereti uz poštivanje načela presumpcije nevinosti tijekom postupka.

-->

Pupovčev suradnik i predsjednik SDSS-a Topusko uhićen zbog ratnog zločina protiv civila

“Nadležna tijela stranke ovu će okolnost vrlo brzo raspraviti i donijeti odgovarajuće odluke”, dodao je Pupovac. Pritom se ispričao što ranije nije odgovarao na pozive jer je, kako kaže, bio na putu.

Sisačka policija je na svojoj internetskoj stranici izvijestila o uhićenju 70-godišnjaka, ne otkrivajući njegov identitet, no da je riječ o Ćelapu potvrdio je i izvor u županijskoj organizaciji SDSS-a.

Policija Ćelapa sumnjiči da je kao 37-godišnjak zajedno sa sada pokojnim, a tada 32-godišnjim i 39-godišnjim muškarcima, u poslijepodnevnim satima 17. srpnja 1991. godine, kao pripadnik paravojnih oružanih formacija tzv. SAO Krajine, došao u mjesto Staro Selo Topusko na području Gvozda i hitcima iz vatrenog oružja usmrtio tada 50-godišnjeg muškarca koji je upravljao traktorom koji se potom prevrnuo u kanal gdje je naknadno pronađen.

Pretragom doma i drugih prostorija kod osumnjičenog su pronađena i oduzeta dva pištolja i 600 grama suhe biljne materije nalik na indijsku konoplju koja će biti dostavljena na vještačenje, izvijestila je sisačko-moslavačka policija. (Hina)