Home Analiza Putinov teror s namjerom: Odlučio je činiti najgnusnije zločine ne bi li “užasnuti” Zapad prisilio na pregovore!

Putinov teror s namjerom: Odlučio je činiti najgnusnije zločine ne bi li “užasnuti” Zapad prisilio na pregovore!

by Kristina B
Piše: Domagoj Franić
Zašto je Putin gađao dječju bolnicu u Kijevu? Prije svega iz osvete a sada i ucjene… Nakon objave da Marine Le Pen nije uspjela osvojiti vlast u Francuskoj, psihopata je sigurno postao bijesan. Francuski glasači su mu pomrsili račun, Lavrov je jučer izbore proglasio “nedemokratskim” jer su im izbori u Francuskoj bili jako važni.
Prije nekoliko dana sam napisao: “Praktično, SAD bi izgubio dva, ekonomski i utjecajno najjača saveznika unutar EU koja bi postala daleko izloženija ruskom utjecaju na odluke Unije u kojoj bi se “masa” proruskih “elemenata” još više proširila, uz Mađarsku, Slovačku, Austriju i pojedinačne predstavnike vlasti u nekim drugim zemljama, poput Bugarskog predsjednika. Ono što je zabrinjavajuće i što je vjerujem itekako u centru pažnje Bidenove administracije je daljnja politička i vojna potpora Ukrajini. U pitanju je doslovno svjetska demokracija. 5 studenog 2024 u Americi će se održati predsjednički izbori. Za sada sa vrlo, vrlo neizvjesnim ishodom”.
Putin je jednostavno izgubio jedinstvenu priliku uništiti EU. Izgubio ju je dugoročno, do novih izbora za EU parlament i izbora u čelnim državama članicama proći će nekoliko godina, a toliko Putin sebi ne može priuštiti i spokojno vladati.
Ako tome dodamo i ukrajinske napade na ruske rafinerije i skladišta goriva, bilo je očekivati ovakav čisti teroristički napad na dječju bolnicu. Politički poraz njegovih uzdanika u Francuskoj bio je glavni povod.
Postoje svi dokazi da su rusi ciljano i namjerno gađali dječju bolnicu. Učinili su to raketama Kh 101 koje su dosta precizne, pogađaju u krugu od 10-20 metara u odnosu na GPS unesene koordinate, u ovom slučaju koordinate bolnice.  Uvjeren sam da je nalog za takvu vrstu napada ili barem njegovo odobrenje dao sam Putin. I to me navodi na činjenicu da je iz statusa psihopate prešao na višu razinu – TERORISTA.
Sada ćete reći “bio je to oduvijek”… Djelomično ste u pravu, ali sada je postao “terorist s namjerom”. Ne ide mu bajno na mnogim područjima, svakako ne onako kako je planirao. Od politike, ekonomije, vojnih operacija. “Gubitkom” Francuske i same mogućnosti rušenja EU, nakon nedavnog iznošenja suludih prijedloga za mirovne pregovore koji su odbijeni s ignoriranjem cijelog zapadnog svijeta, odlučio je pokušati metodom teroriste u doslovnom smislu. Odlučio je činiti najgnusnije zločine ne bi li “užasnuti” Zapad prisilio na pregovore.
Hoće li poginuti 10, 100 ili 1000 osoba, pa i djece, njemu nije važno, naprotiv, što posljedice budu užasnije i teže, njemu će više odgovarati. Jer on nema što više kalkulirati. Posljedice za rusiju protokom vremena će biti sve teže i on je toga svjestan.
Na bojišnicama je situacija takva da zavarava mnoge, čak i objektivne promatrače i analitičare. Svi gledaju ruske napade i Ukrajinsko povlačenje, u većini slučajeva… Rijetki su dani u kojima Ukrajinci napreduju…
I mene je ta situacija pomalo iznenadila dok nisam shvatio zašto se to događa… Stiglo je dosta naoružanja, stigle su granate, a rusi se ne zaustavljaju – na svim bojišnicama osim kod Kharkiva.
Pa nije moguće da baš nigdje Ukrajina nema dovoljno resursa da barem zadržava ruske prodore? Itekako ima, ali Ukrajina pametno radi. Davno sam napisao da u 2024. godini ne očekujem Ukrajinske ozbiljnije akcije i napredovanja, da to treba očekivati u 2025.  godini. Jedina mogućnost da nas pozitivno iznenade je možda s Krimom.
Ukrajinska vojska jednostavno manevrira. Uništava jako velike količine ruskog ljudstva i tehnike kao nikada do sada u zamjenu za sitne komade teritorija i čini to svjesno i s namjerom. Čim ruski napadi postanu “kontraproduktivni”, tj. Ukrajinci ne ostvaruju pozitivne i planirane omjere svojih i ruskih gubitaka – oni se povlače. Cilj ukrajinske vojske u 2024. godini je što više oslabiti resurse napadača – ruske vojske kako bi se stvorili povoljni uvjeti za protunapad i ozbiljnije protjerivanje neprijatelja iduće godine, neprijatelja čija ofanziva slabi i slabiti će sve više i više dok u jednom trenutku ne stane i kotač se počne okretati u suprotnom smjeru.
Vjerujem da je i Putin sa svojom kamarilom ovoga svjestan i zato je krenuo, u maniri najgoreg svjetskog terorista i ubojice – ubijati nedužne, da sablazni i prepadne mlitavi zapad. Blefer traži način da natjera zapad da ga “ozbiljno shvate”, a to je očigledni dokaz da počinje gubiti tlo pod nogama….

You may also like

Verified by MonsterInsights