Home Izdvojeno Samo je jedna mogućnost da do konstituiranja Sabora HDZ i DP potpišu koalicijski sporazum

Samo je jedna mogućnost da do konstituiranja Sabora HDZ i DP potpišu koalicijski sporazum

by Ante R.

Ključni čovjek u HDZ-u i jedina osoba koja može formirati vlast, stvoriti većinu prije konstituiranja Sabora je Ivan Anušić Andrej Plenković to ne može jer neki ključni pojedinci to ne žele napraviti s njim već isključivo s Ivanom Anušićem kao mandatarom.

Još prije više od tjedan dana Hrvatskom glasniku, Marijan Pavliček rekao je: S Plenkovićem i Pupovcem ne dolazi u obzir, ali ako je Ivan Anušić mandatar istog trenutka ćemo pristati na koaliciju. Kako je i Vesna Vučemilović zastala s izjavama, očito je da u Hrvatskim suverenistima čekaju rasplet situacije u HDZ-u.

Plenkovićevo kalkuliranje, kockanje s praznim kartama izaziva nervozu u HDZ-u, gdje po našim situacijama vrije jer je svima jasno da Plenković svim silama pokušava u cijelu priču ugurati SDSS i Pupovca s ostalim manjincima, koji su očito zatočenici Pupovca, ali i Plenkovića kojem nasušno treba i vlada i manjinci u njoj. Manjinci su mu spasonosno rješenje u njegovim ambicijama da ostvari iskorak u karijeri na jednom od ključnih mjesta Europske komisije, pa čak i utješne nagrade u vidu povjerenika i potpredsjednika Europske komisije.

Da bi sve to ostvario, lakše bi mu bilo da u vladi koju bi formirao budu nacionalne manjine predvođene SDSS-m i Miloradom Pupovcem. Plenković je očito loš kockar, blefer bez aduta i to znaju u Domovinskom pokretu koji očito nemaju namjeru odustati od svojih stavova i volje svojih birača. Čelnici DP jako dobro znaju da bi uzmak bio kraj Domovinskog pokreta i velika pobjeda Andreja Plenkovića, što oni neće dozvoliti.

Plenkoviću treba vlada, jer vlada je ta koja ga nominira, a dogodile se novi izbori, prođe vlak, a mogući je i gubitak izbora. Hoće li Plenković zbog ega i kukavičluka u HDZ-u, gdje se čelnici ŽO i GO, i ostali dužnosnici ponašaju kao mali miševi koji se na treptaj oka Plenkovića razbježe ostati goluba kojeg već miluje u ruci ili će pak prihvatiti iz nužde mjesto običnog zastupnika u Europskom parlamentu ovisi isključivo o njemu.

Plenkovićevo spašavanje vojnika Milorada, drži li on ključeve Bruxelleski odaja

Jedini način da bude nominiran, u najmanju ruku kao povjerenik i potpredsjednik Europske komisije je da se povuče i prepusti mjesto mandatara Ivanu Anušiću. Najomiljenijem ministru i članu HDZ-a, koji ga je na netom održanim izborima potukao po broju preferencijalnih glasova. Anušiću treba jedan kratak telefonski poziv i da stvori većinu od 76 ruku bez manjinskih zastupnika, da stvori vladu koja će nominirati Plenkovića na mjesto u Europskoj komisiji koje on izlobira. HDZ bi imao vlast, a Plenković funkciju u Europi, vuk sit i ovce na broju.

Tko je Srbin kojeg DP želi za ministra branitelja? Branio Vukovar, razbijao ploče, bavi se humanitarnim radom, ima nagradu Ponos Hrvatske

You may also like