Home Izdvojeno SKANDAL U SPLITU Pljuni i zapjevaj, moja Jugoslavijo, orilo se ispred kluba Porat. Reagirali branitelji…,

SKANDAL U SPLITU Pljuni i zapjevaj, moja Jugoslavijo, orilo se ispred kluba Porat. Reagirali branitelji…,

by Ante R.

‘Pljuni i zapjevaj! Pljuni i zapjevaj, moja Jugoslavijo! Matero i maćeho, tugo moja i utjeho.
Moje srce, moja kućo stara, Moja dunjo iz ormara, Moja nevjesto, moja ljepotice,
Moja sirota kraljice, Jugo, Jugice…‘

Orila se je pjesma s pozornice, a iz publike su se čuli zvižduci.
Jedan dio publike pjeva i zabavlja se, drugi dio zviždi i negoduje. A na ekranu iza slavnih članova benda zastava bivše republike preko cijelog ekrana, sve se to događalo na nastupu grupe Bijelo Dugme, izvijestila je Slobodna Dalmacija.

Na taj festival nostalgije za bivšom državom reagirala je Udruga zagrebačkih dragovoljca i branitelji Vukovara priopćenjem
Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara podnijela je danas prijavu Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske protiv organizatora i odgovornih osoba koji su na sinoćnjem koncertu u Splitu promovirali osuđenu komunističku ideologiju i njene simbole te propalu tvorevinu čije politike su odgovorne za stravične zločine počinjene tijekom srpsko-crnogorske i JNA agresije na Hrvatsku.

U nastavku tekst prijave.
Dana 31. 8. 2024. godine u Splitu ispred novog kluba „Porat“ na Sitnicama je održan koncert Bijelog Dugmeta na kojem je Alen Islamović oko 22:30 sati pjevao pjesmu „Pljuni i zapjevaj Jugoslavijo uz fotografiju jugoslovenske zastave na ogromnom ekranu pozornice.
Sukladno Rezolucijama Vijeća Europe 1481 te 2819 a koje je Hrvatski sabor ratificirao odnosno dao svoj pristanak na obvezivanje međunarodnim ugovorom tražimo da se organizatori ovog koncerta kazne sukladno pozitivnom zakonodavstvu Republike Hrvatske a Alen Islamović proglasi nepoželjnom osobom u Hrvatskoj.

Promovirati propalu i sada već 34 godine nepostojeću komunističku tvorevinu te simbol kojim se razarala Hrvatska, protjerivala i ubijala djeca, žene i nemoćni ne zaslužuje samo javnu osudu nego i zakonsku odgovornost zbog promoviranja nečega čega se svaka poštena osoba srami, a što je osudilo najviše hrvatsko zakonodavno tijelo Hrvatski sabor te Vijeće Europe spomenutim Rezolucijama.

Komunizam je zločinački režim odgovoran za patnje, masovna mučenja i ubojstva milijuna ljudi, a njegov zločinački simbol krvava petokraka koju su bezočno promovirali i „častili“ usred Splita Alen Islamović i drugovi.
Sukladno svemu gore navedenom tražimo pokretanje istrage i kažnjavanje svih odgovornih.
Zagreb, 1. rujna 2024.
Zorica Gregurić , predsjednica Udruge zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara

You may also like

Verified by MonsterInsights