Home Izdvojeno Sudjeluju Rafale, Black Hawk i “Krila Oluje”: Hrvatska vojska na 27. ‘Susretima za Rudija’ u Gornjoj Stubici

Sudjeluju Rafale, Black Hawk i “Krila Oluje”: Hrvatska vojska na 27. ‘Susretima za Rudija’ u Gornjoj Stubici

by Kristina B

Hrvatska vojska sudjelovat će na manifestaciji Susreti za Rudija koja se održava 27. godinu zaredom u znak sjećanja na heroja Domovinskog rata vojnog pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, brigadnog generala Rudolfa Perešina, a koja će se održati  tijekom dva dana, 14. i 15. rujna 2024. godine, u Gornjoj Stubici.

Program započinje danas, 14. rujna, koncertom Simfonijskog puhačkog orkestra Hrvatske vojske u Spomen parku Rudolfa Perešina s početkom u 19 sati.

Svečano otvorenje manifestacije održat će se sutra, 15. rujna s početkom u 12 sati u Spomen parku Rudolfa Perešina uz nazočnost visokih vojnih i državnih dužnosnika.

Zrakoplovi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva sudjelovat će od 15 sati u letačkom dijelu programa višenamjenskim borbenim avionom Rafale, helikopterom UH-60M Black Hawk uz skokove padobranaca Zapovjedništva specijalnih snaga, a letački dio programa zatvorit će svojim nastupom akrobatska grupa „Krila Oluje“.

Sunovrat desnice u režiji jednog čovjeka, njegovih osobnih interesa i prihvaćanja ideologije ikona komunizma

Također, na info pultu Ministarstva obrane djelatnici Oružanih snaga Republike Hrvatske informirat će zainteresirane posjetitelje o karijeri u Hrvatskoj vojsci i kako postati Hrvatski vojnik, o mogućnostima stipendiranja te će odgovarati na upite posjetitelja s kojima će podijeliti i svoja iskustva.

27. Susreti za Rudija održavaju se u organizaciji Općine Gornja Stubica i Zagrebačkog zrakoplovno tehničkog saveza Rudolfa Perešina te pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, Ministarstva obrane i gradonačelnika Grada Zagreba.

Brigadni general Rudolf Perešin poginuo je izvršavajući borbenu zadaću tijekom vojno-redarstvene operacije Bljesak, nakon što su neprijateljske snage oborile njegov borbeni avion MiG-21. Poginuo je kao zapovjednik 21. eskadrile lovačkih aviona 91. zrakoplovne baze Pleso, a sudjelovao je u svim borbenim operacijama Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane. (MORH)

You may also like

Verified by MonsterInsights