Home Izdvojeno Tko koga drži u škripu, HDZ Domovinski pokret ili obrnuto?

Tko koga drži u škripu, HDZ Domovinski pokret ili obrnuto?

by Ante R.

Glavna tema mainstream medija i onih koji koaliciju HDZ-a i Domovinskog pokreta ne mogu provariti je dilema kada će Plenković „ispljunuti” Domovinski pokret i presložiti vladu s IDS-om i Matijom Posavcem s nekim otpadnikom iz raspalog SDP-a ili očekujući da će se Domovinski pokret raspasti, što i “Suho zlato priželjkuje”

Očito da tu ima i naručenih tekstova, ali i političke nepismenosti novinara koji u svom „ludilu mržnje” ne razumiju situaciju ili pitanje – Tko kome drži jaja u škripu. Ruku na škripu drži Domovinski pokret i Andrej Plenković neće ni doći u situaciju da naloži tajnici razrješenje ministara iz reda Domovinskog pokreta. Nekoliko je razloga za to, a ključni razlog zašto je Domovinski pokret prihvatio tih famoznih 3 % programa Vlade, bolje rečeno Andreja Plenkovića je spriječiti Milanovića da raspiše nove izbore i da se vlada formira do održavanja izbora za EP.

Izbori za EP, ključ su opstanka vlade, i u slučaju odlaska ili ostanka Andreja Plenkovića. Jedno je sigurno, ode li imat ćemo ponovo parlamentarne izbore, ostane li imat ćemo opet parlamentarne izbore. Zašto, to su dali do znanja i manjinci naglašavajući da imaju Cunning plan, a ta lisica koja je smislila taj lukavi plan je Milorad Pupovac.

Ode li Andrej Plenković u Europsku komisiju, njegov nasljednik imat će problem u manjincima, možda i u prevrtljivom šefu HSLS-a koji prijeti od prvog trenutka naznake koalicije HDZ-a i DP-a. Stranka s dva poklonjena mandata bi nešto trgovala i pokušala trgovati ili ucjenjivati. Pogotovo će se to dogoditi u koliko Andrej Plenković ode na neku izglednu vodeću funkciju u EK. Možda se to neće dogoditi ako to ne bude Anušić, već možda Jandroković, no na unutarstranačkim izborima u HDZ-u, Ivan Anušić pomesti će konkurenciju i preuzeti stranku, ali i postati novi mandatar.

Ostane li Andrej Plenković u Hrvatskoj i dalje bude premijer, neće dočekati trenutak da naloži tajnici razrješenje ministara Domovinskog pokreta, prije će to napraviti DP i razriješiti Plenkovića s mjesta premijera i poslati ga na nove izbore i novo miješanje karata.

Oni koji misle da će Domovinski pokret izgubiti podršku svoji birača grdo se varaju, nadaju da će se samim tim DP raspasti, no to je velika pogreška onih koji to žele. Domovinski pokret namjerno nije postavljao uvijete, jednostavno su htjeli da se imenuje vlada da bi otvorili procese koji će se događati. To je ujedno i odgovor onima koji ne razumiju zašto nema ni Radića ni Bubala, ali ni Penave u toj vladi.

Domovinskom pokretu nije problem čekati, dva, tri, četiri ili pet mjeseci. Oni vremena imaju i čekaju rasplet. Rasplet će se vidjeti ovo ljeto, pogotovo koliko će često Plenković putovati na relaciji Zagreb- Bruxelles, možda i Paris.

Ivan Kujundžić: Na tom krvavom piru žrtvu je podnijela i moja obitelj, njihove kosti nitko nikada nije pronašao kao i kosti tisuća drugih

Najveći problem bit će u Monty Python organizaciji, tamo se već tresu i razmišljaju gdje će nekima biti radno mjesto jer u preraspodjeli državnih, javnih tvrtki i nadzornih odbora njih najviše ima. Priča da će Plenković prebaciti sve te tvrtke i nadzorne odbore u Ministarstvo financije, neće proći, nisu u DP baš toliki bedaci, tako da ekipa iz Monty Python organizacije osigura dovoljne količine sredstava za smirenje i toalet papira.

NA DAN SJEĆANJE NA HRVATSKU ŽRTVU Suho zlato slavi antifašizam po cijeloj Hrvatskoj, ovaj put obilježio je godišnjicu partizanskog proboja na Petrovoj gori

Potomci stradalih su neutješni: “Krv je tekla u potocima, ubijali su ih sjekirama i vilama dok su išli kroz grad”

You may also like