Trumpa je “ured direktora Nacionalne obavještajne službe izvijestio o stvarnim i konkretnim prijetnjama Irana da će ga ubiti u nastojanju da destabilizira i posije kaos u Sjedinjenim Državama”, stoji u priopćenju kampanje.

Kampanja je rekla da su obavještajni dužnosnici identificirali da su iranske prijetnje “pojačane u proteklih nekoliko mjeseci” i da dužnosnici američke vlade rade na zaštiti Trumpa i osiguraju da to ne utječe na izbore.

-->

Trump je kazao na svojoj društvenoj mreži Truth Social da postoje “velike prijetnje” njegovom životu iz Irana, dodajući da one nisu uspjele ali da će “pokušati ponovno”.

Iran je ranije odbacio tvrdnje SAD-a o miješanju u američka pitanja.

Iranska stalna misija pri Ujedinjenim narodima u New Yorku kasno u utorak nije odgovorila na zahtjev za komentar.

Ranije ovog mjeseca, Pakistanac s navodnim vezama s Iranom izjasnio se da nije kriv za optužbe koje proizlaze iz navodne zavjere za atentat na američkog političara u znak odmazde za američko ubojstvo iranskog vojnog zapovjednika Kasema Soleimanija 2020.

Optuženi je imenovao Trumpa kao potencijalnu metu, ali je rekao da čitava shema nije bila osmišljena kao plan za atentat na bivšeg predsjednika, prema osobi upoznatoj s tim pitanjem.

Savezne vlasti odvojeno istražuju navodni pokušaj atentata na Trumpa na njegovom golf terenu u Floridi sredinom rujna i pucnjavu na republikanskog predsjedničkog kandidata 13. srpnja na skupu u Pennsylvaniji. Nema naznaka iranske umiješanosti ni u jedno od toga.

Muškarac osumnjičen da je puškom zaprijetio na golf terenu Donalda Trumpa na Floridi optužen je u utorak za pokušaj atentata.

U kolovozu su Sjedinjene Države optužile Iran za pokretanje kibernetičkih operacija protiv kampanja oboje američkih predsjedničkih kandidata. Iran je odbacio optužbe.-Hina