Home Izdvojeno Ulazak vojske Sjeverne Koreje u rat na prostoru Ukrajine mogao biti okidač globalnog sukoba

Ulazak vojske Sjeverne Koreje u rat na prostoru Ukrajine mogao biti okidač globalnog sukoba

by Ante R.

Cijeli svijet postavlja samo jedno pitanje i ono je vrlo uznemirujuće za sve, a to je je li ulazak trupa Sjeverne Koreje zapravo početak trećeg svjetskog rata, jer zasigurno da NATO na to neće gledati blagonaklono. Da će začuđujući potez Sjeverne Koreje koja šalje svoju vojsku na ratište u Ukrajinu, što znači na teritorij neovisne država sulud, da se to po međunarodnom pravu smatra agresijom začudilo je sve u Svijetu pa tako Telegraf u najnovijoj analizi piše:

“Ta vojska najstrašniji je podsjetnik da ovaj rat nije samo između Rusije i Ukrajine. Crta je prijeđena i trupe treće strane uskoro će biti na terenu”, ustvrdio je Axe za Telegraph. Druge bi države mogle donijeti sličnu odluku jer su slanje vojnika u Ukrajinu već predlagali britanski i francuski političari. Sjeverna Koreja ranije je Rusiji prodavala vojnu opremu, što je doprinijelo ruskim uspjesima tijekom 32 mjeseca ratovanja, ali slanje ljudi mijenja situaciju.

“Sada je to globalni rat, potencijalno svjetski rat”, rekao je Axe.
Sjevernokorejske specijalne jedinice vjerojatno neće biti na prvoj liniji, već će davati logističku podršku. Međutim, veća uloga Sjeverne Koreje mogla bi u sukob uvući i Južnu Koreju. Na hitnom sastanku Vijeća za nacionalnu sigurnost viši dužnosnici Južne Koreje opisali su sjevernokorejsku potporu Rusiji kao “ozbiljnu sigurnosnu prijetnju” i obećali da će povećati vlastitu uključenost u sukob.

Axe ističe da možda neće proći dugo prije nego što se njihovo oružje pojavi na prvoj liniji u Ukrajini, ali da to možda neće biti po volji saveznika u NATO-u koji imaju sve manje razumijevanja za ukrajinsku borbu protiv Rusije, prenosi Dnevnik.hr.

You may also like

Verified by MonsterInsights