Home Izdvojeno Vedrani Rudan se kida srce i nariče za odlaskom “Bore Čorbe”

Vedrani Rudan se kida srce i nariče za odlaskom “Bore Čorbe”

by Ante R.

Nakon što je frontmen rock grupe Riblja čorba, deklarirani podržavatelj četničkog pokreta Bora Đorđević od njega se biranim riječima oprostila hrvatska književnica i blogerica Vedrana Rudan poznata po svom projugoslavenskom opredjeljenju.

Tako Vedrana Rudan na svom blogu piše za Boru Đorđevića:
“Kad potpuno izgubljena sjedim u kući i tupo buljim u zid obuzeta svojim demonima slušam Boru, Boru pa opet Boru. Toplina, očaj, glas gubitnika koji hrapavim glasom meni gubitnici i očajnici priča moju priču je ono što mi nitko, najmanje njegova smrt, ne može oteti. Bora je moj brat, moj heroj, moj Pjesnik nad pjesnicima, moj štap dok bauljam kroz život u potrazi za čvrstim tlom.’Pogledaj dom svoj anđele’ može danas biti himna baš svake zemlje na Kugli”,

“Bora je bez ikakve konkurencije najveći rok pjesnik na ovim nekad našim prostorima koji su nažalost postali njihovi. Bora je bio ‘četnik’, pišu ovih dana. Četnik? J*be mi se ako je bio ‘četnik’, ja i ne znam tko je ‘četnik’. Meni je četnik, primjerice, Plenković koji je svakoj hrvatskoj majci ili oteo dijete ili ga ubija glađu. On je Hrvatsku pretvorio u prah i pepeo, ni jedan mu četnik u tom zločinu nije, ne može i neće biti ravan. I Hrvatska je dom koji bi trebao pogledati Borin anđeo, ali mu to ne pada na pamet”, naglašava Vedrana Rudan pokušavajući opravdati postupke Bore čorbe.

Branko Bačić i Ivan Penava izjavili su jučer u Vukovaru da je saborska većina sigurna, no je li to baš tako

Onda Vedrana Rudan u svom pomenu Domovinski rat naziva građanskim pa piše:
“Pjevao si, ‘u slučaju građanskog rata, letite avionima JAT-a’. Čitavo se kazalište smijalo onako kako su se u to vrijeme smijali svi kojima bi netko spomenuo građanski rat u Jugoslaviji. Građanski rat u zemlji bratstva i jedinstva? Ha, ha, ha… Jednom sam te srela na Radio Rijeci. Zapanjilo me tvoje čisto, gotovo djevojačko lice”, naglašava i izvrće povijesne činjenice.

Na kraju svoje posvete četniku Bori, Vedrana srceparajući piše:- Zato si, Bora, za neke četnik, blago onima koji sve znaju, a za mene ćeš uvijek biti samo lijek za dušu moju”, zaključila je spisateljica.

Otkazan besplatni koncert Miroslava Škore u Bugojnu: Tvrtka koja je organizator u priopćenju navela razloge, a zanimljivo je tko je kandidat na lokalnim izborima

SAD je objasnio zašto Ukrajina neće moći pogoditi većinu ruskih zračnih luka s ATACMS-om

You may also like

Verified by MonsterInsights