Home Izdvojeno Velimir Bujanec: Novosti i dalje na državni račun blate nacionalne svetinje

Velimir Bujanec: Novosti i dalje na državni račun blate nacionalne svetinje

by Ante R.

Novinar i televizijski urednik Velimir Bujanec osvrnuo se na odluku Zemaljskog upravnog suda Koruške o odbijanju žalbe Počasnog Bleiburškog voda o vraćanju hrvatskog grba s prvim bijelim poljem na Bleiburški spomenik i činjenicu da su vijest prve objavile Pupovčeve Novosti.

NOVOSTI I DALJE NA DRŽAVNI RAČUN BLATE NACIONALNE SVETINJE: Na udaru su Bleiburg i povijesni grb, a nova/stara vlast šuti?!
PBV-u ODBIJENA ŽALBA ZBOG UKLANJANJA POVIJESNOG GRBA S BLEIBURŠKOG SPOMENIKA: Pupovčev šund prvi u Hrvatskoj dobio korušku presudu – i sada likuju?!
ZA VLADAJUĆU KOALICIJU IDEOLOŠKA PITANJA “NISU VAŽNA”: Potkapacitirani tuljani bave se uhljebljivanjem i “okrenuti su (vlastitoj) budućnosti”…

Izvjesni Jerko Bakotin u Pupovčevim Novostima, pod naslovom ‘Demontaža bijelog polja’ slavodobitno je objavio vijest o odluci tzv. Zemaljskog upravnog suda Koruške, kojom se odbija žalba Počasnog bleiburškog voda podnijeta povodom ranije odluke lijevo-zelene kotarske uprave o uklanjanju povijesnog hrvatskog grba sa spomenika našim žrtvama na Bleiburškom polju.

Srbosvetske Novosti PBV nazivaju “filoustaškom sljedbom”, a nacionalni hrvatski grb s prvim početnim bijelim poljem “šahovnicom”…
Zanimljivo je da su baš Novosti prve u Hrvatskoj dobile na uvid presudu koruškog suda, a još je nije objavio niti Počasni bleiburški vod!

Političare, koji se zalažu za povratak hrvatskog grba na bleiburški spomenik, ali i svibanjske komemoracije u Austriju – Novosti (financirane iz hrvatskog državnog proračuna) nazivaju “moralnim kriminalcima”. Upravo su novinari Pupovčevog šunda sudjelovali u izradi diletantskih kvazi-znanstvenih elaborate austrijskog saveznog parlamenta, koji su kasnije poslužili lokalnim i radikalnim zeleno-lijevim vlastima za zabranu komemoracije.

Pojedini političari koji su danas dio vladajuće koalicije u Hrvatskoj, nastupajući u Bujici, čvrsto su obećavali naciji kako se Novosti više neće financirati iz proračuna i da će učiniti sve kako bi se najveća hrvatska komemoracija žrtvama II. svjetskog rata i poraća – vratila u Austriju. Obećanje o nefinanciranju Novosti nije ispunjeno, a hoće li se komemoracija povodom 80. obljetnice Bleiburga dogodine održati u Austriji, veliko je pitanje…
Nastavlja se kampanja protiv Bleiburga i povijesnog hrvatskog grba – na trošak Hrvatske države?!

You may also like

Verified by MonsterInsights