Home Izdvojeno VIDEO Ukrajinci su proizveli oružje kojem ni Moskva nije daleko

VIDEO Ukrajinci su proizveli oružje kojem ni Moskva nije daleko

by Ante R.

Kada su nedavno Ukrajinci razorili skladišta ruskih granata i projektila čak 500 km od granice nikome nije bilo jasno kako ih ruska protuzračna obrana nije spriječila. Nije ih uspjela spriječiti zbog velike brzine oružja, odnosno drona, više projektila koji putuje na mlazni pogon, a kontrolira ga operater.

Ovaj ubojiti dron napravio je toliku štetu u ruskom skladištu u mjestu Toropec, da su uništili oko 300 tona granata i projektila, a vatrena kugla vidjela se na desetke kilometara daleko, te su u krugu od 5 kilometara popucali svi prozori.

Pretpostavlja se da su Ukrajinci ovaj projektil-dron prvi put koristili u napadu na Krim. Ovo oružje je u potpunosti ukrajinski proizvod i na njemu su radili više od godinu dana. Dron vjerojatno ima operativne mogućnosti da dosegne i samu Moskvu, a zbog mogućnosti niskog leta i velike brzine postaje neuhvatljiv za ruske protuzračne sustave.

-->

Kako piše Jutarnji Ukrajinci su dron nazvali Paljanica, Volodimir Zelenski je na Dan neovisnosti Ukrajine, 24. kolovoza, objavio da je prvi put protiv neprijateljskih trupa korišteno potpuno novo oružje, ukrajinski sustav “Paljanica”.

You may also like

Verified by MonsterInsights