Home Izdvojeno ‘Više NATO treba nama nego mi Savezu’; Hrebak: Od informacija drugog čovjeka NATO-a nitko neće biti oštećen

‘Više NATO treba nama nego mi Savezu’; Hrebak: Od informacija drugog čovjeka NATO-a nitko neće biti oštećen

by Kristina B
Dario Hrebak

Predsjednik HSLS-a Dario Hrebak pozdravio je u subotu dolazak pomoćnika glavnog tajnika NATO-a u Hrvatsku kako bi dodatno objasnio NATO aktivnost za sigurnosnu i obučnu potporu Ukrajini (NSATU), poručivši da hrvatski vojnici neće biti na teritoriju Ukrajine, nego u Njemačkoj.

„Od informacija koje ćemo dobiti od drugog čovjeka NATO-a nitko neće biti oštećen, samo će svi biti informiraniji o stvarnim okolnostima misije NSATU i opće zbrke u javnom prostoru koja se namjerno stvara“, rekao je Hrebak na konferenciji za novinare.

„Hrvatski vojnici neće biti na teritoriju Ukrajine nego u Njemačkoj. Točka!“, rezolutan je predsjednik HSLS-a, koji kaže da to nije pitanje HDZ-a ili SDP-a, nego pitanje državne obrambene i vanjske politike i obveza koje smo kao članica preuzeli.

Nažalost, to je postala tema na kojoj se radi kampanja za predsjedničke izbore, ocijenio je.

Kaže i kako mu „stvarno nije jasno sramotno omalovažavanje drugog čovjeka NATO-a od strane Predsjednika Republike“ koji dolazi u Hrvatsku, državu članicu da bi nam dao točne i jasne informacije.

Anušić: Nisam izazvao diplomatski incident, to je napravila mađarska strana

„Slali smo vojnike u Afganistan gdje su  i ginuli, a ne možemo u Njemačku, u logističku misiju. Ako smo spremni pogledati se u ogledalo, više NATO treba nama nego mi NATO savezu!”, rekao je Hrebak na konferenciji za novinare održanoj i povodom trodnevnog panela „Liderice javnog i privatnog sektora udruženo – mijenjajmo pravila igre“, koju su organizirali HSLS i zaklada njemačkih liberala Friedrich Naumann, a koji se održava od petka do nedjelje, 25. do 27. listopada 2024. godine u Bjelovaru, priopćio je HSLS.

Hrebak, koji je voditelj saborskog Izaslanstva pri Parlamentarnoj skupštini NATO-a u petak je sa predsjednikom Odbora za vanjsku politiku Androm Krstulovićem Oparom uputio zajedničko pismu zamjeniku glavnog tajnika NATO-a Borisu Rugeu kojim ga pozivaju da u srijedu, 30. listopada nazoči zajedničkoj sjednici Izaslanstva i Odbora za vanjsku politiku te ih informira o NATO-ovoj aktivnosti za sigurnosnu i obučnu potporu Ukrajini (NSATU). (Hina)

You may also like

Verified by MonsterInsights