Home Izdvojeno Vukovarski policajac pucao u zrak na pravoslavni Badnjak pa udaljen iz službe

Vukovarski policajac pucao u zrak na pravoslavni Badnjak pa udaljen iz službe

by Ante R.

Vukovarsko-srijemska policija udaljila je iz službe 24-godišnjeg policajca zbog teže povrede službene dužnosti, tereteći ga da je na pravoslavni Badnjak u Bršadinu kod Vukovara u pijanom stanju iz vatrenog oružja pucao u zrak, a još utvrđuje eventualnu disciplinsku odgovornosti i za 59-godišnjeg policajaca.

Mlađeg policajca sumnjiče da je zajedno s drugim 24-godišnjakom u subotu, na pravoslavni Badnjak, u ranim jutarnjim satima, u Bršadinu nedaleko Vukovara u alkoholiziranom stanju iz vatrenog oružja ispalio više hitaca u zrak.

Policijski službenici oduzeli su im pištolj i tri komada streljiva, odnosno pištolj, tri spremnika za pištolj i 27 komada streljiva. Jedan od te dvojice smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, dok je drugi uhićen, izvijestila je u ponedjeljak policija, najavivši protiv njih prekršajne prijave.

Istraživanjem je obuhvaćen i 59-godišnji policajac koji je oružje i streljivo držao bez nadzora čime je 24-godišnjaku omogućio nezakonito korištenje vatrenog oružja, za što će također biti prekršajno prijavljen. Policija utvrđuje i postojanje elemenata disciplinske odgovornosti.

Policija je izvijestila da je 24-godišnji policijski službenik vukovarsko-srijemske policije 6. siječnja udaljen iz službe te će protiv njega biti podnijet zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka zbog teže povrede službene dužnosti,

Vezano uz proslavu pravoslavnog Badnjaka, policija je intervenirala i u Trpinji, također mjestu nedaleko Vukovara nakon dojave da je 18-godišnjak upravljao traktorom s priključnim vozilom u kojem su se nalazili 21, 20, 18-godišnjak i maloljetnik koji su pod utjecajem alkohola izvodili pjesme “nedopuštenog sadržaja” te tako remetili javni red i mir.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su 21, 20, 18-godišnjak i maloljetnik počinili prekršaj protiv javnog reda i mira, dok je 18-godišnji vozač traktora prijavljen i za upravljanje skupom vozila kojem je istekla važnost prometne dozvole više od godinu dana.- Hina

You may also like