Home Izdvojeno Žabe na način naših baka, na domaćem maslu s purom, tko nije probao nije osjetio čaroliju

Žabe na način naših baka, na domaćem maslu s purom, tko nije probao nije osjetio čaroliju

by Ante R.

Nekada davno rijeka Trebižat bila je prepuna žaba, a žabe su bile delicija koja je bila prihvatljiva svima, a najjednostavniji način pripreme bio je onaj na način da koristite ono čega imate u izobilju, a to je bilo domaće maslo i pura.

Žabe imaju mekano meso i brzo su gotove, ali treba pripaziti da maslo, koje ima nisku točku vrelišta ne pregori, zato se prže na minimalnoj temperaturi. Žabe se ne stavljaju u brašno ili se koristi bilo koji način pohanja, one se očiste, posuše i stave u maslo. Na laganoj vatri treba im desetak minuta, puri treba malo duže, razlog je jednostavan jer se radilo o brašnu iz mlinice kojih je još sedamdesetih godina prošlog stoljeća na Trebižatu bilo bezbroj. No, danas se koristi kukuruzna krupica, ne palenta i brzo je gotova.

Prije nego što su žabe gotove u tavu ubacite dva režnja bijelog luka sitno nasjeckanog, ponekad kad ima zelenog bijelog luka, perje od tog luka bilo je savršeno. Kada je sve gotovo u tanjur stavite žabe i dvije kugle pure i prelijete maslom u kojem su se pržile, a onda će vaše nepce uživati. I još nešto, žabe se jedu prstima, a njih ćete oblizivati cijelo vrijeme. Ovako pripremljene žabe su jednostavno gurmanska čarolija.

VIDEO Internetom kruže Tik Tok obećanja. Ćipe: Kad mi dođemo na vlast

You may also like

Verified by MonsterInsights