Home Izdvojeno Zelenski u SAD-u: Plan pobjede je predstavljen, sva ključna pitanja poznata su partnerima!

Zelenski u SAD-u: Plan pobjede je predstavljen, sva ključna pitanja poznata su partnerima!

by Kristina B

Predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je da je predstavio svoj Plan pobjede u Sjedinjenim Državama, te da će ukrajinska strana svaku fazu pokušati provesti na timskoj razini.

Ukrajinska pravda izvješćuje kako je Zelenski u svom večernjem video obraćanju izjavio: “Plan za pobjedu predstavljen je Americi i objasnili smo svaku točku. Sada ćemo raditi na razini naših timova kako bismo ispunili svaki korak i svaku našu odluku. Jake pozicije za Ukrajinu će prije dovesti do mira. Sva ključna pitanja za Ukrajinu su na stolu naših partnera, a sve se razmatra, u pitanju su obrambeni paketi, sankcije protiv ruske imovine… Uspjeli smo raditi na svim temama sastanka u Njemačkoj u okviru Ramsteina – u tom formatu ćemo zajedno s našim partnerima pratiti sadržaj Plana za pobjedu. Zahvaljujem predsjedniku Bidenu na pozivu”.

Biden će se sastati s ukrajinskim saveznicima u zračnoj bazi Ramstein

Zelenskyy je izjavio da je Plan za pobjedu predstavljen obojici američkih predsjedničkih kandidata, Kamali Harris i Donaldu Trumpu. “Za Ukrajinu je važno da Amerika ima izravno razumijevanje Ukrajine. I ona apsolutno ima.”

-->

Također je izjavio da Ukrajina ima nove sporazume o obnovi s G7 i više od 30 drugih zemalja, kao i s Europskom unijom: “To je analogno našem sigurnosnom okviru. Postojala je Deklaracija G7 o sigurnosti, a na temelju nje smo napravili sigurnosni sporazumi – njih već 26 – oni nas jačaju dok još nismo u NATO-u.  Sada radimo na bilateralnim dokumentima sa zemljama o obnovi, o jasnim koracima za svaku zemlju”.

Ipak, najvažniji aspekt je prva linija bojišta na istoku Ukrajine, o čemu je Zelenski kratko rekao: “Učinili smo sve što je u našoj moći, u moći Ukrajine, da se maksimalno ojačamo.”

You may also like

Verified by MonsterInsights