Home Svijet Međunarodni sud pravde: Izrael reagirao na inicijativu Južnoafričke Republike: “Ovaj slučaj ismijava gnjusnu optužbu o genocidu”

Međunarodni sud pravde: Izrael reagirao na inicijativu Južnoafričke Republike: “Ovaj slučaj ismijava gnjusnu optužbu o genocidu”

by Ante R.

Izrael je u petak pred Međunarodnim sudom pravde (ICC) branio svoju ofenzivu na Rafah nakon što je Južnoafrička Republika tražila suce da zaustave tu operaciju te da se izraelska vojska u potpunosti povuče s palestinskog teritorija. 

Dužnosnik izraelskog ministarstva pravosuđa Gilad Noam nazvao je južnoafrički slučaj, kojim se Izrael optužuje da krši Ženevsku konvenciju, “potpuno odvojenim od činjenica i okolnosti”.  “Ovaj slučaj ismijava gnjusnu optužbu o genocidu”, rekao je Noam.

Nekoliko proizraelskih prosvjednika se uoči izraelske prezentacije okupilo ispred suda, držeći fotografije taoca koje je Hamas oteo 7. listopada.  Više od 35 tisuća Palestinaca ubijeno je u sedam mjeseci dugoj ofenzivi Izraela na palestinsku enklavu, objavili su njezini dužnosnici u četvrtak.

Južnoafrički veleposlanik u Nizozemskoj Vusimuzi Madonsela u četvrtak je zatražio od suda da naredi Izraelu da se „trenutno, u potpunosti i bezuvjetno povuče vojsku iz cijelog Pojasa Gaze”.

KRIM MORA PASTI Ukrajina zna što čini, ATACMS-ima uništava svu rusku opremu na Krimu i okreće smjer ratana svoju stranu

Južnoafrički pravni tim izraelsku vojnu operaciju predstavlja kao dio genocidnog plana čiji je krajnji cilj uništenje palestinskog naroda. Sud je u prošlim presudama odbacio zahtjev Izraela da odustane od slučaja te mu je naredio da spriječi genocid protiv Palestinaca, iako nije naredio kraj napada. – Hina.

Klinika za dječje bolesti Zagreb nakon poteza Baby Lasagne koji je oduševio naciju: “Ovo je važna poruka svim mladim ljudima o empatiji i senzibilitetu”

Stjepo Bartulica u hrvatskom Saboru spomenuo Duboku državu, a Puhovski se odmah kao vranac propeo na zadnje noge

You may also like