Home Izdvojeno Bulj zabranio izložbu pod pokroviteljstvom SNV-a, oglasio se Boris Milošević: Ovo je diskriminacije, ali to nije najgora stvar

Bulj zabranio izložbu pod pokroviteljstvom SNV-a, oglasio se Boris Milošević: Ovo je diskriminacije, ali to nije najgora stvar

by Ante R.

Nakon što je sinjski gradonačelnik obustavio održavanje izložbe “Susret na tromeđi” autorice Inie Herenčić, Boris Milošević, član Samostalne Srpske Demokratske stranke, je na svom Facebook profilu zabranu ocijenio kao narušavanje “međuetničke atmosfere u društvu”.

Naime, izložba se trebala održati u Galeriji Sikirica, a dobila je financijsku potporu Srpskog narodnog vijeća (SNV). Gradonačelnik Sinja, Miro Bulj je izjavio kako ne može dopustiti održavanje izložbe koja je financirana od strane SNV-a. Osim toga, naglasio je kako “mora voditi računa Domovinskog rata i drugih ključnih vrijednosti”.

Milošević je u objavi napisao kako se ovom zabranom krši Zakon o suzbijanju diskriminacije te kako je ovo ideja i inspiracija budućim zabranama:

“Uništa
U Sinju zabranjena izložba o običajima Srba u Hrvatskoj.
Ovom zabranom se grubo krši Zakon o suzbijanju diskriminacije, ali to nije najgora stvar. Zabrana je odjeknula čime se dalje narušava meðuetnička atmosfera u društvu i daje ideja i inspiracija daljnjim zabranama. Mnogi će aplaudirati, ali ljudski, ovo je pogodak uništa.”

You may also like

Verified by MonsterInsights