Home Izdvojeno ‘Vaša uniforma je simbol povjerenja, časti i hrabrosti’: Hrvatska policija bogatija za 329 djelatnika

‘Vaša uniforma je simbol povjerenja, časti i hrabrosti’: Hrvatska policija bogatija za 329 djelatnika

by Kristina B

Polaznici 19. naraštaja Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka prisegnuli su danas na Policijskoj akademiji “Prvi hrvatski redarstvenik” u Zagrebu. Nakon izrazito zahtjevnog selekcijskog postupka i izazovne obuke koja je trajala 11 mjeseci – njih 329 bit će raspoređeno u policijske uprave diljem zemlje.

“Vaš imperativ uvijek mora biti poštivanje i zaštita temeljnih ljudskih prava i sloboda. Uniforma koju nosite nije samo odjeća, ona je simbol povjerenja, časti i hrabrosti. Na vašim plećima leži velika odgovornost, a građani polažu svoje povjerenje u vaše ruke. Budite dostojni tog povjerenja, jer izabrali ste profesiju koja zahtijeva odlučnost i hrabrost. Želim vam puno uspjeha u budućem radu i čestitam vam predstavljajući Blagdan Svjetog Mihovila”, rekao je ministar Davor Božinović.

Dodao je kako policija redovito zanavlja svoje redove i da se uvijek broj policajaca kreće oko 20 tisuća, te da tu brojku smatraju da je optimalna.

Izvor: Screenshot/Instagram/Davor Bozinovic

“Drago mi je da je ove godine opet dobar interes za policijski poziv. To garantira da će hrvatska policija, kao i sada, postizati odlične rezultate što se tiče suzbijanja kriminaliteta, ali i zajedno s drugim policijama, kako na razini Europske unije, tako i s našim inozemnim partnerima, da sudjeluje vrlo aktivno i biti čak nositelj u nekim međunarodnim operacijama”, rekao je Nikola Milina, glavni ravnatelj policije.

“Njih 21 je prošlo sa 5.0, dakle to je stvarno izuzetno kvalitetna generacija koja je pokazala da svojim radom i učenjem mogu svladati sve one prepreke koje im mi postavljamo unutar sustava obrazovanja kako bi iz njih izvukli najbolje i da bi oni na koncu kad dođu u sustav dali najbolje hrvatskom društvu i ministarstvu unutarnjih poslova”, rekao je Mario Bošnjak, načelnik Policijske škole “Josip Jović”.

Nema promjene politike SAD-a na molbu Kijeva da cilja Rusiju dalekometnim oružjem

“Mislim da smo ovdje dobre temelje izgradili, bilo je tu divnih trenutaka, bila je tu možda i koja suza, ali mislim da sve na kraju kad sad pogledam ovih 11 mjeseci iza sebe, vidim samo ono što je dobro i što me izgradilo”, rekao je Đuro Bićanić, polaznik Policijske škole “Josip Jović”.

“Trebalo je stvarno dosta truda i želje uložit u ovo sve i stvarno sam ponosna na nas sve što smo danas tu jer je trebalo jako dosta i odricanja i napora da se dođe do ovoga do čega smo sad, ali eto ta neka velika želja za ovim svim, za ovim poslom nas je dovela tu”, rekla je Marija Jakić, polaznica Policijske škole “Josip Jović”.

Na policijskoj akademiji na različitim razinama trenutačno se obrazuje oko 400 polaznika koji će do kraja godine postati dio policijskog sustava. (HRT)

You may also like

Verified by MonsterInsights