Kako je izvijestio predsjednik Središnje izborne komisije Stjepan Mikulandrić, na izbore za predsjednika je izašlo 8.588 od 21.657 članova ili 40-ak posto. Uz dvojicu vodećih, Mladen Kešer osvojio je 10,51 posto glasova, Mirando Mrsić 10,12, a Sanja Major 9,97 posto.

Po objavi rezultata, Hajdaš Dončić je rekao da nije razočaran, veseli se novoj izbornoj utakmici te da njegov slogan ostaje ‘SDP prvi, a ne drugi’.

“Smatram da energijom, znanjem i iskustvom mogu voditi SDP do pobjede”, kazao je, poručivši da pod SDP-ovim kišobranom ima mjesta za sve.

Čestitao je i ostalim kandidatima, no nije imao poruku za protukandidata u drugom krugu. Nada se da će u iduću subotu na  birališta izaći veći broj članova te vjeruje u svoju pobjedu. Od troje kandidata koji se nisu kvalificirali u daljnju unutarstranačku utakmicu, Mirando Mrsić je sve članove pozvao da u drugom krugu glasaju za Paunovića jer, kako je kazao, ‘Hajdaš Dončić nije budućnost SDP-a nego povratak na staro’.

I Mladen Kešer je stranačke kolege pozvao na veći odaziv u drugom krugu te također pozvao da glasaju za Paunovića.  Sanja Major se nije htjela izjašnjavati o svojoj potpori u drugom krugu nego je kandidate pozvala da nastave govoriti o socijaldemokratskom programu.

Zoran Paunović, gradonačelnik Makarske koji je ušao u drugi krug nije se pojavio na objavi rezultata u središnjici stranke niti je odgovarao na telefonske pozive. Rezultati izbora za Predsjedništvo i Glavni odbor tek se očekuju tijekom večeri.-Hina