Home Analiza Kako se pričuve stare sovjetske tehnike “tope” – rusi se okreću slanju topovskog mesa u Ukrajinu – u neograničenim količinama!

Kako se pričuve stare sovjetske tehnike “tope” – rusi se okreću slanju topovskog mesa u Ukrajinu – u neograničenim količinama!

by Kristina B

Piše: Domagoj Franić, vojni analitičar

Vjerojatno ste zadnjih dana primjetili neke promjene kod rusa i njihovih napada….ako niste, pročitajte.

Ono što primjećujem je inteziviranje napada na ciljeve u Ukrajini dronovima Shahed. Gotovo svaki dan, zadnjih desetak dana Ukrajinu napada minimalno 40 Shaheda, često i puno više. I većinom, osim civilnih zgrada, pokušavaju pogoditi energentske objekte diljem Ukrajine. Uspijevaju u jako malom broju ali poneki dron ipak uspije napraviti štetu.

Zašto je došlo do intenziviranja uporabe dronova?

Naravno, prvenstveno zato jer rusi više nisu ovisni od uvoza istih iz Irana, sada ih rade samostalno, u velikim serijama.
Pravi razlog je ipak nešto drugo. Iscrpljivanje Ukrajinske protuzračne obrane, veliki utrošak projektila dok rusi spremaju veći napad balističkim i krstarećim raketama uskoro.

Uvjeren sam da će uskoro doći do masivnog raketnog udara na ukrajinsku energetsku strukturu, prije jeseni i zime. Rusi će pokušati napraviti kolaps ukrajinskih resursa i državu “zalediti”. Kako stanovništvo, tako i privredu, prije svega vojnu industriju. Naravno onaj njen dio koji radi u matičnoj državi.

Predstavljen novi sastav povjerenika Europske komisije: Šuica zadužena za Mediteran, uz demografiju dobila još jedan resor

Rusi su na Ukrajinu u zadnjih 10 dana lansirali 407 dronova Shahed. I svega desetak raketa, većinom Iskandera. Nisu lansirali druge vrste, pogotovu one koji se lansiraju sa zrakoplova. Njih štede i čuvaju za masivni napad koji će uslijediti vrlo skoro.

Pogledajte i izvješća o uništenoj ratnoj tehnici koja objavljujem svakodnevno. Primjetan je drastičan pad količine uništene ruske tehnike, posebno tenkova, oklopnih i specijalnih vozila zadnjih tri dana… Što se tu događa?

Vjerojatno preslagivanje u ruskim vojnim glavama. Postaju svjesni da je tih sredstava sve manje i manje i da se pričuve stare sovjetske tehnike privode kraju i kako to kod rusa biva, okreću se povijesti – slanju topovskog mesa u neograničenim količinama. Jedina konstanta u dnevnim izvješćima je broj stradalih ruskih vojnika, čiji broj već mjesecima ne pada ispod brojke od 1000.

Nedavno sam napisao da će se taj broj uvelike povećati, ukoliko rusi uspiju doći pod Pokrovsk i krene bitka za taj grad. Bogu hvala, nisu došli a hoće li u tome uspjeti veliki je upitnik.

Najavljeno povećanje vojnih snaga rusije za 180-200 tisuća vojnika o čemu sam pisao je razlog smanjenju gubitka tehnike.

Ako psihopata uspije privući dio mladih da postanu topovsko meso, te postrojbe će trebati i opremiti naoružanjem, prije svega tenkovima, topništvom i oklopnim vozilima, kojih rusija trenutno nema niti u približno dostatnim količinama. U protivnom, mogu stvarati isključivo pješačke postrojbe i brigade od novopridošlih vojnika.

Rusija definitivno ulazi u fazu pješačkog ratovanja koje postaje prioritet i jedini preostali način podgrijavanja snova diktatora o okupaciji Ukrajine. Oklopa će nedostajati u svim brigadama ruske vojske i ukrajinci se u nadolazećim mjesecima trebaju pripremiti na intenziviranje pješačkih napada.

Topovsko meso će napadati u valovima na istoku Ukrajine, kako budu primani novi vojnici pod ugovorom, tako će valovi pristizati.

Samo ovo nije 1943 godina, neke stvari su se promijenile u načinu ratovanja. Nadam se da će Ukrajinci na vrijeme pripremiti dostatne količine dronova, zmaj dronova i kasetnog streljiva, jer će te vrste oružja uskoro biti jako tražena roba na bojišnicama. Osim metaka, naravno.

You may also like

Verified by MonsterInsights