Home Izdvojeno Stigla je jesen, treba vam nešto dovoljno ukusno i zasitno, ništa bolje od junećeg gulaša na starinski

Stigla je jesen, treba vam nešto dovoljno ukusno i zasitno, ništa bolje od junećeg gulaša na starinski

by Ante R.

Jednom prilikom moja baka je znala reći, prve jesenje kiše traže nešto snažno i zasitno u želucu, onda ga treba nahraniti okusima, a ništa bolje od ukusnog goveđeg gulaša s pireom od krumpira. Goveđi gulaš traži malo pripreme, a ona treba početi dan prije. Tako što ćete junetinu narezati na kockice, namazati biljnim uljem i ostaviti da prenoći u zatvorenoj posudi preko noći.

Gulaš je jelo koje se brzo i lako priprema, no postoje neki trikovi koje naše bake čuvaju kako bi gulaš bio ukusniji, meso mekano i brzo je gotovo.
Prvo što ćete napraviti je zapržiti kockice junetine na malo ulja i tihoj vatri, onda usuti nasjeckanu kapulu, pasiranu rajčicu, dvije žlice brašna i pirjajte još u poklopljenoj posudi jedno dvadesetak minuta. Kada se nakon pirjanja stvori gusta smjesa junetina je gotova. Začina stavite po želji, malo crvene paprike, papra i soli po želji.

 Znate li što je “Išfiš”, većina Slavonaca i Baranjaca zna, isto se pravi kao fiš paprikaš, ali nije riba

-->

Ne zaboravite napraviti pire, u njega dodati malo masla i vrhnja za kuhanje, naše bake koristile su mlijeko, i spremni ste nahraniti vaš želudac i nagraditi vaše nepce. Ovo jelo dati će vam dovoljno energije cijeli preostali dan, a oni koji preskaču večeru neće ni osjetiti potrebu za jelom.

Žabe na način naših baka, na domaćem maslu s purom, tko nije probao nije osjetio čaroliju

Lignje na starinski ili težački, ovako su se nekada lignje pripremale uz more, savršenstvo od jela

You may also like

Verified by MonsterInsights