Home Izdvojeno Započela organizacija: Dan sjećanja u Vukovaru pod geslom “Vukovar – mjesto posebnog domovinskog pijeteta”

Započela organizacija: Dan sjećanja u Vukovaru pod geslom “Vukovar – mjesto posebnog domovinskog pijeteta”

by Kristina B
Kolona na dan sjećanja na žrtve Vukovara

Započela je organizacija ovogodišnjeg obilježavanja Dana sjećanja koji će se 18. studenoga održati pod geslom “Vukovar – mjesto posebnog domovinskog pijeteta”.

Na prvoj sjednici Odbora za obilježavanje ovogodišnjeg Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. odlučeno je kako će Kolonu sjećanja predvoditi hrvatski branitelji Vukovara zajedno s članovima obitelji poginulih, ubijenih, nestalih, nasilno odvedenih i umrlih hrvatskih branitelja na čelu s pripadnicima hrvatske policije koji su branili Vukovar, a geslo obilježavanja bit će “Vukovar – mjesto posebnog domovinskog pijeteta”.

„Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. dan je kada su samo i jedino važne žrtve Vukovara, i upravo zbog njih i ovoga ćemo puta, 33 godine nakon progona iz svojih domova koračati vukovarskim ulicama u molitvi i miru. Zahvalan sam svakom pojedincu koji toga dana zajedno s nama prolazi križnim putem brojnih Vukovaraca, suosjećajući s našom žrtvom i patnjom koju smo podnijeli 1991. godine. Od srca vam hvala, što iz godine u godinu dolazite u Vukovar i odajete počast žrtvi“, poručio je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

-->

Žigmanov i Pupovac zadovoljni svojom, ali ne i suradnjom Hrvatske i Srbije

Iz gradske uprave napominju kako će Grad Vukovar uskoro objaviti upute sudionicima koji iz Hrvatske, ali i inozemstva 18. studenoga pristižu u Vukovar kako bi se Kolona sjećanja neometano mogla kretati zadanom trasom od Nacionalne memorijalne bolnice „dr. Juraj Njavro “ sve do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata, a sve s ciljem dostojanstvenog obilježavanja ovogodišnjeg Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. (Hina)

You may also like

Verified by MonsterInsights