Home Izdvojeno Bračna idila: Melania Trump plaćena za dolazak na predizborne skupove svog muža u svoje “slobodno vrijeme”

Bračna idila: Melania Trump plaćena za dolazak na predizborne skupove svog muža u svoje “slobodno vrijeme”

by Kristina B

Pojavljivanje Melanie Trump u ovogodišnjoj kampanji za američkog predsjednika bilo je vrlo rijetko. Ipak, nekoliko puta se pojavila na događajima na kojima je njezin suprug Donald Trump pokušao pridobiti simpatije glasača za svoj drugi mandat američkog predsjednika. CNN donosi zanimljivu priču kako je Melanija Trump za pojavljivanje na nekoliko političkih skupova – bila plaćena. Do sada još nije zabilježen takav slučaj kod drugih supružnika predsjedničkih kandidata.

Melania Trump sudjelovala je u dva politička angažmana na kojima se prikupljao novac, a ona je za svoje pojavljivanje bila plaćena. Za dolazak na skup Republikanaca u travnju ove godine dobila 237,500 dolara, što je u troškovniku Donalda Trumpa je opravdano kao cijena za ‘govornički angažman’.

Nameće se pitanje tko je zapravo odobrio takvu isplatu. Charles Moran, predsjedniik Log Cabin Republicansa, na kojem je Melania održala govor, izjavio je za CNN ranije ovog mjeseca da oni nisu dali novac za njezin govor, no isto tako troškovnik ne daje puno informacija o tome odakle je točno novac stigao.

-->

Dom i Nacionalno okupljanje, ime je nove parlamentarne stranke

Novac je na računu

U sprnju oveg godine Melania je održala govor članovima konzervativne LGBTQ grupe, a osoba iz uskog kruga tvrdi kako je barem jedan zahtjev upućen prema donatorima za sličnu uplatu. Koliko je na kraju naplatila svoje pojavljivanje za sada nije poznato jer još uvijek nije objavljeno financijsko izvješće za to razdoblje.

CNN je dobio povjerljive informacije kako je bivši veleposlanik SAD-a u Njemačkoj i bliski Trumpov suradnik Ric Grenell taj koji je u ime Melanije Trump zatražio isplatu te da upravo on pomaže bivšoj prvoj dami u drugim poslovnim angažmanima.

Etički upitne uplate

Stručnjaci za financiranje kampanje i vladinu etiku kažu da je ovakvo plaćanje supruzi predsjedničkog kandidata za pojavljivanje na događanjima, na kojima se skupljaju politički prilozi – neuobičajeno, etički upitno te bi trebalo biti u najmanju ruku ispravno navedeno u obrascima za otkrivanje podataka.

Ako organizacija uistinu nije izvršila uplatu na račun Melanije Trump, financijski izvještaji bivšeg predsjednika mogli bi biti u suprotnosti s etičkim pravilima jer je trebao navesti sponzora koji je izvršio uplatu, a ne samo mjesto gdje je govorila. Jedino na taj način bi se izbjegao sukob interesa.

Podržavatelji Melanije i Donalda Trumpa drže sasvim opravdanim plaćanje njezinog nastupa, jer je njezino pravo odlučiti kako će provesti, kako angažman u predsjedničkoj kampanji moguće prve dame SAD-a u drugom manadatu nazivaju – “svoje slobodno vrijeme”.

You may also like

Verified by MonsterInsights