Home Vijesti Pavliček o poreznoj reformi: Odlučivanjem lokalnih čelnika o stopi poreza uslijediti će totalni košmar

Pavliček o poreznoj reformi: Odlučivanjem lokalnih čelnika o stopi poreza uslijediti će totalni košmar

by Ante R.

Na poreznu reformu osvrnuo se i Marijan Pavliček (Hrvatski suverenisti) za koju je kazao da je novi harač u vidu poreza na nekretnine. Smatra da se reformom tisuće praznih nekretnina neće staviti u promet, a time što će lokalni čelnici odlučivati o stopi poreza stvoriti totalni košmar.

„Ja kuću koju sam naslijedio od oca u Babskoj prodajem već dvije godine za 20 tisuća eura i ne mogu je prodati jer nemam kome, nema tog poreza koji će omogućiti da takva nekretnina ide u prodaju”, kazao je Pavliček poručivši kako prije poreza na nekretnine treba donijeti zakon o podrijetlu imovine.

Odgovarajući na te kritike, Hrvoje Zekanović (Klub HDZ-a) istaknuo je kako se zaboravlja da u Hrvatskoj imamo također na desetke tisuća Nijemaca, Francuza, Čeha i Slovaka koji isto imaju nekretnine koje će isto biti oporezovane. O curenju informacija iz istraga ustvrdio je pak da postoje dvostruki kriteriji. „Kada televizija dođe ispred kuće Darka Horvata ili Gabrijele Žalac onda im je to društveno prihvatljivo”, kazao je.

-->

Za Ivicu Baksu iznos dječjeg doplatka nije dostatan

Ivica Baksa (Klub Centra i Nezavisne platforme Sjevera) založio se za povećanje dječjeg doplatka, za koji smatra da nije dostatan, posebice za samohrane roditelje. Najniži iznos dječjeg doplatka iznosi 30,9 eura po djetetu, prosječni mjesečni troškovi za osnovne potrebe poput hrane i odjeće daleko premašuju taj iznos, kazao je.

VIDEO Ukrajinske zračne snage objavile su video koji prikazuje zračni obrambeni sustav Skynex kako napada mete

Problemi u primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Benkovcu

Frane Tokić (Klub Domovinskog pokreta) upozorio je na probleme u primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Benkovcu. „Već duže vrijeme sustav primarne zdravstvene zaštite tamo ne funkcionira, vlada kaos, sve je spalo na jednog do dva liječnika, domu zdravlja nedostaje minimalno tri liječnika”, rekao je i pozvao lokalnu upravu da se uključi u rješavanje problema. – Hina.

Hrvatski iseljenici lakše do domovnice, država ublažila uvjete

You may also like

Verified by MonsterInsights