Home Izdvojeno Presuda poznatom novinaru okidač za Bulja, prozvao SDSS za udar na medijske slobode: “Četnik je četnik”

Presuda poznatom novinaru okidač za Bulja, prozvao SDSS za udar na medijske slobode: “Četnik je četnik”

by Ante R.

Slobodne govore obilježila je i rasprava nakon što je Mostov Miro Bulj (Klub Mosta), potaknut presudom protiv novinara Marka Juriča koji je osuđen na 10 mjeseci zatvora, prozvao Srpsko narodno vijeće i Milorada Pupovca (SDSS) zbog udara na medijske slobode. „Osuđen je zbog toga što je rekao četniku da je četnik, Porfiriju koji je pjevao četničke pjesme”, kazao je Bulj.

Na to je Dragana Jeckov (SDSS) prigovorila da se neprimjereno izražava o patrijarhu srpskom. „Mi se nikada nismo negativno izražavali o bilo kojem vjerskom poglavaru bilo koje konfesije”, istaknula je.

Činjenica je da je Bulj nazvao Porfirija četnikom, ali isto tako govorio je o pjevanju te pjesme koje se dogodilo, to smo svi vidjeli, uključio se u raspravu i predsjednik Sabora Gordan Jandroković dodavši da postoje snimke i da je Porfirije osobno priznao da je pjevušio ne znajući o kakvoj se pjesmi radi.

-->

Četnik je četnik”, ponovio je Bulj i pustio na zvučnik mobitela pjesmu koju je Porfirije pjevao, zbog čega je dobio opomenu.

Kada o slobodi medija govori gradonačelnik koji je prvi i jedini zabranio izložbu motiva srpskog folklora onda nam je jasno koliko u slobodarskom duhu vodi taj grad, uzvratila je Jeckov. Zekanović je podsjetio da  su Most i SDSS  u koaliciji u Šibenko-kninskoj županiji nazvavši njihovo prepucavanje igrokazom.

Oporba ponovno proziva DORH; Bauk: Sada vidimo posljedice “lex AP-a”, praksa je ‘pojavu osudi, druga uhapsi, a premijera zaštiti’

Kašnjenje isplata potpora poljoprivrednicima

Jeckov je u slobodnom govoru upozorila i na ovogodišnje kašnjenje isplata potpora poljoprivrednim proizvođačima. „Nikada se nije dogodilo da Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju toliko kasni s isplatama a postojala je i prijetnja od gubitka akreditacije”, rekla je. – Hina.

VIDEO Ukrajinske zračne snage objavile su video koji prikazuje zračni obrambeni sustav Skynex kako napada mete

You may also like

Verified by MonsterInsights