Home Vijesti Sjednica Hrvatskog sabora: Na dnevnom redu dva zakona iz sektora poljoprivrede

Sjednica Hrvatskog sabora: Na dnevnom redu dva zakona iz sektora poljoprivrede

by Ante R.

Hrvatski sabor u srijedu nastavlja zasjedanje raspravom o izmjenama Zakona o poljoprivredi koje bi trebale rezultirati smanjenjem potencijalnih prijevara u korištenju potpora koje se financiraju iz europskih poljoprivrednih fondova.

Potom je na dnevnom redu rasprava o izmjenama Zakona o drvenastim kulturama kratkih ophodnji.

Izmjenama Zakona o poljoprivredi dodatno se uređuju odredbe koje se odnose na izuzeća u pogledu ovrhe nad sredstvima poljoprivrednika, savjetovanja poljoprivrednika, prekršajne odredbe u vezi određenih upisnika, nadzor i financiranje poljoprivredne politike, izuzeća u pogledu primjene kazni koje su posljedice više sile te mogućnost fleksibilnije otplate duga.

Izmjenama Zakona o drvenastim kulturama kratkih ophodnji želi se osigurati bolja i učinkovitija kontrola uzgoja drvenastih kultura kratkih ophodnji. Cilj je, navodi predlagatelj Vlada, zaštita poljoprivrednog zemljišta od eksploatacije u nepoljoprivredne svrhe i stavljanje u funkciju poljoprivrednog zemljišta lošijeg boniteta za proizvodnju obnovljivih izvora energije.

U srijedu zastupnici će još izreći mišljenje i o prijedlogu oduke o imenovanju predsjednika i članova odbora Državne nagrade za sport „Franjo Bučar”.

Karate majstor Veljko Kajtazi traži za života kip u punoj veličini u karate pozi ni manje ni više ispred Arene u Puli

Teme rasprave u Saboru do kraja tjedna

Do kraja tjedna Sabor će raspraviti još tri zakonska prijedloga i jednu odluku.

U četvrtak će raspravljati o zakonu kojim će se 35 nekretnina u privremenom vlasništvu Hrvatske prenijeti na sindikate i Sindikalni fond nekretnina, te o zakonu o željezničkom prijevozu kojim se proširuju prava putnika  u dijelu koji se odnosi na prijevoz bicikala, prava osoba s invaliditetom i popularizaciju jedinstvenih prijevoznih karata.

U petak je na dnevnom redu,  osim prijedloga zakona o provedbi uredbe EU-a o baterijama i otpadnim baterijama, prijedlog odluke da SDP-ovog Sinišu Hajdaš Dončića na mjestu potpredsjednika Sabora zamijeni Peđa Grbin. Uobičajenog glasanja neće biti. – Hina.

Na najmasovnijem prosvjedu u povijesti Hrvatske umirovljenici traže povećanje mirovina da mogu preživjeti

You may also like

Verified by MonsterInsights