Home Izdvojeno CRO DEMOSKOP otkriva, najbrže rastuća stranka u Hrvatskoj je Dom i Nacionalno okupljanje
Oglas

CRO DEMOSKOP otkriva, najbrže rastuća stranka u Hrvatskoj je Dom i Nacionalno okupljanje

by Ante R.

Samo tjedan dana nakon osnivanja, stranka Dom i Nacionalno okupljanje najbrže je rastuća stranka u Republici Hrvatskoj. Nikada ni jedna stranka prije upisa u sudski registar nije imala u tom vremenskom roku takav rast s uzlaznim trendom rasta. Pokazala su se predviđanja neovisnih političkih analitičara, ne i kvazi analitičara da će DOMiNO preuzeti biračkog tijela raspadajućeg DP-a, ali i drugih političkih stranaka desne i konzervativne, domoljubne opcije.

Ukupno gledajući, dvije trećine birača svoj glas daje jednoj od pet vodećih lista, od čega najveći dio “uzima” HDZ. Od pet vodećih stranaka tri su u mjesečnom negativnom “izbornom saldu” (Most -0,9 postotnih bodova; HDZ -0,4; DP -0,1). S druge strane, SDP i Možemo! su zabilježili pozitivan “prinos” na svom izbornom “kontu” (0,4 i 0,3 postotna boda). Na međugodišnjoj razini, u odnosu na prošlogodišnji listopad, od vodeće petorke dvije su stranke zabilježile međugodišnji rast (SDP +6 postotnih bodova; HDZ +1,4). U međugodišnjem minusu su Domovinski pokret (-3,0 postotna boda), Možemo! (-2,7 postotnih bodova) i Most (-2,1 postotna boda).

Rascjep u Domovinskom pokretu još je prošli mjesec smanjio potporu ove stranke, najprije na 4,6 posto, a na sličnoj se razini zadržala stranačka podrška i u ovomjesečnom mjerenju (4,5 posto). Novonastala stranka DOM i Nacionalno okupljanje (DOMiNO) u prvom je mjerenju nakon osnutka zabilježila izbornu podršku od 1,9 posto (što je nešto iznad prvih mjesečnih mjerenja za novonastale stranke zabilježenih u posljednjih četiri godine), navodi CRO DEMOSKOP.

 Ona nije samo žena za sva vremena, ona je žena za teška vremena

Podatak da je na osnivačkoj skupštini bilo nazočno čak 348 osnivača stranke DOMiNO pokazuje da je snaga stranke najveća u Zagrebu i zagrebačkom prstenu, Osijeku i istoku Hrvatske, te Zadru i okolici. Jasno je s obzirom na regionalnu zastupljenost osnivača na skupštini da će se upravo iz tih centara stranka širiti i povećavati članstvo, ali i utjecaj u Hrvatskoj, te da će taj rezultat rezultirati rastom u cijeloj državi. Zanimljivo da postotak podrške koju dobiva DOMiNO odgovara točno 1/3 broja birača Domovinskog pokreta na zadnjim parlamentarnim izborima i to samo 8 dana nakon osnivanja stranke. Koliko će taj broj rasti vidjet će se već na sljedećoj anketi.

Preokret u Mostaru, ipak HDZ i Mario Kordić u vodstvu, s kim će koalirati

NOVI CRO DEMOSKOP/DOMiNO nakon samo mjesec dana bolji od većine “starih” stranka, HDZ i dalje s najvećom podrškom građana

 

You may also like

Verified by MonsterInsights