Home Analiza Izbori u SAD-u kao prekretnica?: Pred Ukrajincima je manje od mjesec dana teških bitki i održavanja linija obrane u Donbasu i Kurskoj oblasti
Oglas

Izbori u SAD-u kao prekretnica?: Pred Ukrajincima je manje od mjesec dana teških bitki i održavanja linija obrane u Donbasu i Kurskoj oblasti

by Kristina B

Piše: Domagoj Franić, vojni analitičar

Ruska Federacija je prebacila 50 tisuća vojnih snaga u Kursku oblast, oslabivši svoje pozicije na drugim stranama bojišnice, rekao je general Sirski. Sada će mnogi od vas reći “ne vidi se prema situaciji u Donbasu”. Ne vide oni koji ne žele vidjeti.

Jutros je bila i objava o malom ruskom uspjehu u oblasti Kurska.

Što se u stvarnosti događa?

Prije svega, pred Ukrajincima je najkritičnije razdoblje ovoga rata. Duboko smo zagazili u listopad, zadnji mjesec ruskog “baškarenja” po Ukrajini pod zaštitom SAD-a.

Da, dobro ste pročitali, pod indirektnom, ali namjernom zaštitom SAD-a koji poradi kalkulacija oko predsjedničkih izbora ne odobrava Ukrajinske napade na rusiju. O tome sam pisao i elaborirao i ma koliko u tome ima logike i SAD, na žalost, bolje rečeno Bidenova administracija, mora tako postupati zbog “viših interesa” Amerike, a bogme i ostatka svijeta, sve pomalo “ide na živce”.

Pred Ukrajincima je 25 najdužih dana ovoga rata u kojima će ruski zločinci baciti apsolutno sve na kartu ostvarivanja nekakvih bitnijih uspjeha na bojišnicama. Jer se boje budućnosti koju moguće donosi pobjeda Kamale Harris i njenih odluka o ovome ratu.

Rusi nisu oslobodili Kursk u “zadanom roku” i car je vjerojatno bijesan. I pokušati će apsolutno sve da to ostvari do američkih izbora, da poništi Ukrajinsku prednost za buduće pregovore, ma kada oni u budućnosti bili.

U Zagrebu otvoren Srpski kulturni centar, nazočila i Nina Obuljen Koržinek

Ukrajinci su nedavno uništili četiri GRAU skladišta streljiva čime je opskrba streljivom ruskih postrojbi u oblasti Kurska bitno smanjena i otežana. Putin je svjestan da je taktički pogriješio jer nije ozbiljnije krenuo na Kursku oblast u strahu od slabljenja drugih bojišnica. Prebacio je oko 30.000 vojnika što nije bilo dovoljno. Sada je naglo broj povećao na 50.000 u nadi da će uspjeti.

Pred Ukrajincima je ostalo manje od mjesec dana teških bitki i održavanja crta obrane u Kurskoj oblasti, veliki i odlučujući ispit ovog rata.

Uvjeren sam da će se nakon izbora situacija drastično promijeniti, vjerojatno odobrenjem dubokih udara na teritorij rusije i koji sigurno neće biti jedina odluka nove Američke administracije koja će uvelike utjecati na tijek ovoga rata.

Nova metla uvijek najbolje mete… Možda usporedba s administracijom Kamale Harris ne zvući pristojno, ali najbolje ocrtava ono što će se dogoditi. Ukrajincima treba puno snage i hrabrosti, poželimo im da tako bude.

Tijekom dana stigla je i nova poruka o ukrajinskim uspjesima. U Oblasti Kursk izgubljeno je ponovno vraćeno. Bez detalja.

Bravo heroji.

You may also like

Verified by MonsterInsights