Sudionici Hoda za život su se, uz glazbu i pjesmu, okupili na riječkom Jelačićevu trgu te se preko Korza uputili do Trga Riječke rezolucije, noseći transparente s natpisima: Život počinje začećem, Najugroženija manjina u Hrvatskoj – nerođena djeca, Svako ljudsko biće ima pravo na život, Devet tjedana od začeća sisa palac, 52 dana od začeća dijete štuca.

Koordinator Hoda za život u Rijeci Ante Bekavac, izjavio je da su se okupili kako bi istaknuli važnost  i nepovredivost dostojanstva svakog ljudskog bića, osobito trudnica i nerođene djece.

Hod organizira nacionalna udruga U ime obitelji, rekao je i naglasio da traže izmjene zakona, uvođenje instituta anonimnog poroda te gnijezda za bebe, gdje bi majke, koje ne mogu ili ne žele zadržati, dijete mogle ga sigurno ostaviti, a da država pokaže brigu i interes. Poručio je trudnicama i majkama da “pobačaj nije i ne smije biti rješenje” te da nisu same.

Tijekom hoda, u Ulici Ante Starčevića dočekala ih je skupina aktivistica, prosvjedujući i izvikujući svoje poruke, također uz pjesmu te uz zvuk sirena, krećući se ispred sudionika Hoda za život, do njihova ulaska na Trg Riječke rezolucije.

 U Šibeniku se sprema najveća modna revija u Hrvatskoj, Armani i Boss odjela i plave šilhterice s natpisom Spremni

Nosile su veliki transparent s natpisom „Pobacit ćemo i crkvu i državu” te izvikivale poruke: Naša tijela naš izbor, Vaša tijela vaš izbor, Smrt fašizmu, smrt patrijarhatu,  Bez gospodara, bez bogova i druge.

Nekoliko aktivistica vezalo se lancima za rasvjetne stupove na Korzu, s natpisima: Maknite svoje teologije iz moje biologije, Moja odluka , ne vaša politika, Nek’ ide život, Siguran pobačaj spašava živote, a još nekoliko istaknulo je natpis s porukom – Hod za žene gazi žene. Prosvjedne aktivistice protiv Hoda za život nisu davale izjave za medije. Sudionike oba skupa osiguravala je policija.-Hina

Selak Raspudić službeno objavila kandidaturu za predsjednicu RH

Zelenski šokirao cijeli svijet: “Ili nas primite u NATO ili ćemo reaktivirati nuklearni program”