Home Izdvojeno VRAĆA LI HDZ DUG NA PREDSJEDNIČKIM IZBORIMA Bili HDZ složio vladu da nije bilo opasnosti od crvene nemani s Pantovčaka

VRAĆA LI HDZ DUG NA PREDSJEDNIČKIM IZBORIMA Bili HDZ složio vladu da nije bilo opasnosti od crvene nemani s Pantovčaka

by Ante R.

Samo tjedan dana prije parlamentarnih izbora HDZ imao je prosječnu podršku po raznim anketama oko 25,5 %. Istog trenutka kada je Milanović najavio kandidaturu za premijera i to u prostorijama SDP-a skočila je podrška i HDZ-u, ali i SDP-u. Zavladalo je biračko ludilo, s jedne strane strah od dolaska Milanovića i SDP-a s satelitima na vlast, ali i nada partije i satelita poput Možemo i kvazi desnice u vidu Mosta i njihovih tadašnjih frontmena i zagovaratelja ideološkog moratorija, bračnog para Raspudić.

Tih dana prije nego je Mastermind s Pantovčaka obznanio kandidaturu za premijera, prekršio sve ustavne norme, HDZ je bio po anketama na otprilike 55 mandata s dijasporom, s očekivanih 550 000 glasova, a partija je bila u provaliji i tonula sve više. Sve je mirisalo da će se dogoditi izbora bez mogućnosti slaganja većine, a onda bum, evo njega, predsjednika svih Hrvata, predsjednika s karakterom, ali kakvim i pohrliše Hrvati na birališta u rekordnom broju još od Franjinog HDZ-a i gle čuda, HDZ uz pomoć dojučerašnjeg nepoželjnog partnera uspijeva sastaviti vlast, a vlast je slast i nema cijenu, ali…..

Kraj je lipnja, još malo i ulazimo u sezonu kiselih krastavaca i dok je Milanović nacionale obznanio, izrekao urbi et torbi da ide po novi mandat u HDZ-u vlada šutnja je Zokijev drug s Zrinjevca nije odlučio koga će žrtvovati ili nagraditi u orbi za druženje s paunovima na Pantovčaku, nekoga tko će biti fikus i protokolarni Pedro. Svaki HDZ-ov kandidat koji bude protivnik Milanoviću u slučaju da izgubi bit će Dead Man Walking, politički mrtvac, potrošena roba, osim ako ga se unaprijed nije pripremilo kao žrtvenog jarca i uguralo u neku sinekuru, svojevrsnu vrstu zlatnog padobrana.

HDZ vjerojatno čeka unutarstranačke izbore i vjerojatno će nakon njih probati naći protukandidata Milanoviću, osobu koja ima moć i popularnost da ne bude tek puki promatrač kao u slučajevima kada su imali po nekoliko kandidata, a treba se samo prisjetiti tko su bili protivnici Mesiću i Josipoviću. HDZ mora znati da osim članova HDZ-a, upitno koliko ih ima i hoće li svi glasati za stranačkog kandidata, na tim izborima glasaju i ostali građani Republike Hrvatske.

Butković o kandidaturi Milanovića: “Tebi je država ko jukebox”

Pokušao je HDZ puštati probne balone u vidu nekoliko imena, ali ni jedn od tih spominjanih kandidata Milanoviću ne može ništa, čak je upitno bili ta imena omogućila Mastermindu pobjedu u prvom krugu. Uostalom. slab kandidat bacio bi sumnju dogovora dva druga s Zrinjevca, po načelu pomozi ti meni, pa ću ja tebi, a tada se dug mora vratiti. Možda će nas HDZ iznenaditi i Milanovićev protukandidat postane upravo sadašnji predsjednik HDZ-a premijer Andrej Plenković. Zamislite kakav bi to bio fajt, okršaj kao u boksačkom ringu, samo umjesto šaka vodila bi se retorička bitka nekadašnjih prijatelja, možda su to još uvije, samo Hrvati to ne znaju, jer njih više ništa ne može iznenaditi.

You may also like

Verified by MonsterInsights