Home Izdvojeno DOZNAJEMO Pupovac neće biti predsjednik Odbora za manjine, već će ostatak manjina izabrati svog predsjednika

DOZNAJEMO Pupovac neće biti predsjednik Odbora za manjine, već će ostatak manjina izabrati svog predsjednika

by Ante R.

Pupovac ima problem, a problem se zove SDSS. Kako je Pupovac predstavnik političke stranke, on formalno predstavlja nju i političke stavove svoje stranke, dok ostalih 5 manjinskih zastupnika nisu članovi političkih stranaka već ih kao kandidate za sabor delegiraju i stavlja na liste Udruge nacionalnih manjina, te su oni shodno tome njihovi legitimni predstavnici, odnosno nisu predstavnici političke stranke koja kroz Odbor za manjine provodi svoje političke interese. Po tome bi bilo koji saborski zastupnik, bilo koje političke stranke zastupljene u Saboru, a po nacionalnosti je Srbin ima pravo biti kandidat za saborski Odbor za manjine.

Kako taj saborski Odbor pripada većini, sam Pupovac se mora izjasniti, pripada li on i njegova stranka većini, odnosno poziciji ili je dio opozicije. Samim tim činom izjašnjavanja Pupovac je doveden pred zid, i on priznanjem da je dio opozicije isključuje svaku mogućnost preuzimanja dijelova saborskih odbora da nastupa s pozicije, a ne opozicije.

Ovakav razvoj situacije potvrđuje zahtjeve Domovinskog pokreta da Pupovac ne može biti predsjednik saborskog Odbora za manjine, a upitna je legalnost njega i ostalih članova SDSS-a kao članova odbora jer nisu legitimni predstavnici srpske nacionalne manjine već članovi političke stranke koja se za svoja prava, upitno i kojih predstavnika srpske nacionalne manjine bori u redovnoj saborskoj proceduri.

Upitnost koju srpsku nacionalnu zajednicu postavlja pitanje diskriminacije one većine srpske nacionalne zajednice koji njemu i njegovoj stranci nisu dali svoj glas. Upitno je jesu li i predstavnici srpske zajednice koji su saborski zastupnici u drugim strankama zastupljenih u Saboru diskriminirani.

Plenković se kocka s izborima, pokušava isprovocirati Domovinski pokret, sad je smislio novu varku

Postavlja se pitanje legalnosti izbora Milorada Pupovca za predsjednika saborskog odbora u prethodnim mandatima Sabora i diskriminacije srpske nacionalne manjine koji nisu njemu i njegovoj stranci dali glas. Pravo pitanje je koga u stvari Pupovac i SDSS zastupaju u Saboru.

VIDEO Titomanija u Kumrovcu, počelo žalovanje i slavlje nepostojeće države

Goldstein izjavio da treba prestati o Bleiburgu: ‘1945. situacija u Zagrebu bila je beznadna’

You may also like