Home Izdvojeno “GDJE JE NESTAO ČOVJEK” Primorac, HDZ-ov kandidat za predsjednika Republike je nevidljiv i ne definiran, zašto?

“GDJE JE NESTAO ČOVJEK” Primorac, HDZ-ov kandidat za predsjednika Republike je nevidljiv i ne definiran, zašto?

by Ante R.

Očekivalo se da će kandidat HDZ-a Dragan Primorac u kampanju ući žestoko, da će iskakati s naslovnica, diktirati tempo Milanoviću, ali i njegovim ostalim izazivačima, umjesto toga, imamo tajac, poneki skok pred kameru s nekoliko ne previše suvislih rečenica. U ovom trenutku kampanja je totalni promašaj.

Prvo pitanje koje treba postaviti je, žele li birači HDZ-a uopće Dragana Primorca, on se do sada uopće nije predstavio onima koji su najvažniji. Članovi HDZ-a donijeti će premalo glasova da bi se Primorac upusti u žestoki fajt s Milanovićem, a i kod njih vlada skepsa prema njemu. Prvo što je trebao napraviti Primorac je spustiti se u izbornu bazu i odgovoriti na nekoliko pitanja jer ovako izgleda kao alibi kandidat Plenkovića.

Kako sada stvari stoje, Primorac bez obzira na akademsku i znanstvenu karijeru, mora odgovor na pitanja koja su mu vjerojatno najteža. Pitanje svih pitanja na koje je do sada izostao odgovor je onaj o svjetonazoru, jer iskreno za sada niti smrdi niti miriše, a ako je to zbog pokušaja da se pridobije glas birača koji pripadaju centrističkim ili lijevim opcijama totalni promašaj. Onaj tko mu je zadužen za PR mora znati da za kandidata HDZ-a birači centra i ljevice neće dati svoj glas, bez obzira na sve Primorčeve kvalitete i uspjehe u osobnom i poslovnom životu.

Primorac je već jednom bio kandidat za predsjednika Republike i to kao član HDZ-a bez suglasnosti stranke i zbog toga ekspresno izletio iz stranke. Kako na njegovu kandidaturu gledaju sadašnji i tadašnji članovi stranke, a sigurno nisu blagonakloni. Primorac bi trebao biti kandidat desnog centra, ali njega nigdje nema među biračima da objasni što znači biti kandidat desnog centra. Jedno ronjenje ili pokazivanje na nekom sajmu je ništa, nezamijećeno niti registrirano.

Političari iz oporbene SDA i dio medija napali Plenkovića: Smeta im što zagovara ravnopravnost Hrvata kroz izmjene izbornog zakona

U Hrvatskoj je podjela između desnih i lijevih otprilike 60-40 u korist desnih, i dok će Milanović vjerojatno u prvom krugu imati alibi suparnicu iz stranke Možemo Sandru Benčić, s desnice za sada imamo vrlo opasnog za Primorca Tomislava Jonjića koji intenzivno koristi društvene mreže i obilazi teren, i koga će izgledno podržati neke desne opcije i imamo Mariju Raspudić koja je trojanac na desnom spektru, a u stvarnosti radi za Zorana Milanovića. Postavlja se pitanje, što ako se na desnom spektru pojavi jedan jak igrač koji će pomrsiti svima račune.

Nakon ovakvog nevidljivog ulaska u kampanju postavlja se pitanje želi li uopće HDZ da Primorac postane predsjednik Republike, a još veći problem će biti ako umjesto očekivanog Primorca u dugi krug uđe netko drugi s desnog spektra, kome će onda HDZ dati podršku. Ne treba zaboraviti da je u politici svašta moguće, pa i da Stipe Mesić bude predsjednik dva puta.

Plenković o izjavi Anušića: Cijela hrvatska javnost vidi da je nemoguća suradnja ministra obrane s predsjednikom

Vedrani Rudan se kida srce i nariče za odlaskom “Bore Čorbe”

You may also like

Verified by MonsterInsights