Home Izdvojeno Istaknuti predstavnici SDSS-a, Stanimirović, Jeckov, Kolar slave srpski nacionalni praznik u srpskom konzulatu

Istaknuti predstavnici SDSS-a, Stanimirović, Jeckov, Kolar slave srpski nacionalni praznik u srpskom konzulatu

by Ante R.

U Generalnom konzulatu Republike Srbije u Vukovaru obilježen je državni praznik Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave koji se praznuje u Republici Srbiji i Republici Srpskoj. Na proslavi u srpskom konzulatu okupili su se istaknuti predstavnici srpske nacionalne manjine od Vojislava Stanimirovića, okupacijskog gradonačelnika Vukovara, Dragane Jeckov saborske zastupnice, načelnika općine Borovo selo itd.

Praznik se simbolično proslavlja 15. rujna na dan kada je 1918. godine probijen Solunski front koji je označio konačno oslobođenje Srbije od austrougarske okupacije. Prisutnima se obratio domaćin, konzul žerana Generalnog konzulata Republike Srbije u Vukovaru Vladimir Marjanović.

-Večeras obilježavamo praznik, to je naš Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Prisjećamo se dana kada je došlo do proboja Solunskog fronta, upravo to predstavlja jednu veliku snagu našeg naroda, jedno sjećanje na borbu ljudi da se vrate svojim kućama. Ono što je značajno za taj dan da je srpska vojska to postigla u suradnji sa svojim saveznicima, a saveznici su tada bili Francuska, Velika Britanija, Rusija i Italija, a srpski narod ne zaboravlja tko mu je pomogao tada, jer srpski narod ima sjećanje i nikad ne zaboravlja kako je i odakle dolazila pomoć. Sretan vam praznik Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, te da ga dugo i u zdravlju proslavljamo – rekao je konzul.

Navedenoj svečanosti prisustvovali su gosti iz društveno-političkog života srpskog naroda s istoka Republike Hrvatske kao i svećenstvo Srpske pravoslavne crkve na čelu s osečkobaranjskim episkopom Heruvimom, objavilo je Zajedničko vijeće općina-Vukovar.

You may also like

Verified by MonsterInsights