“Uspjeli smo u nanošenju žestokog poraza Hezbolahu”, rekao je glasnogovornik izraelske vojske Nadav Šošani.

“Tijekom posljednja četiri dana, IDF je eliminirao više od 2000 vojnih ciljeva i 250 terorista Hezbollaha. Među njima: pet zapovjednika bojni, ⁠10 zapovjednika satnija i šest komandira vodova. Izraelske zračne snage također provode preventivne napade tijekom ovih obavještajnih operacija u južnom Libanonu”, navodi se na X profilu Izraelskih obrambenih snaga.

Dodali su kako je 100 pripadnika Hezbolaha ubijeno u neposrednim borbama te zračnim napadima samo u posljednja 24 sata. Hezbolah nije potvrdio te brojke.

Izrael je pokrenuo”ograničenu, lokaliziranu” kopnenu ofenzivu u Libanonu u utorak. Otad, poginulo je osam izraelskih vojnika, prema riječima izraelske vojske.

Projekt ATENA: Institut za istraživanje hibridnih sukoba predstavio “fact checking” platformu

U izraelskim vojnim napadima na Pojas Gaze poginulo je 29 Palestinaca u petak, rekli su liječnici, a sirene su se oglasile na jugu Izraela kao odgovor na raketni napad militanata iz palestinske enklave.

To pokazuje da Hamas iz Gaze još uvijek uspijeva ispaljivati projektile na Izrael unatoč jednogodišnjim izraelskim zračnim i kopnenim napadima u kojima je Gaza devastirana.

U petak, izraelska vojska rekla je da su se sirene oglasile na jugu Izraela po prvi put u dva mjeseca.

“Gotovo godinu dana nakon 7. listopada, Hamas i dalje prijeti našim civilima svojim terorizmom i nastavit ćemo operacije protiv njih”, dodaje se, u kontekstu godišnjice Hamasova napada na Izrael koji je bio povod za rat u Gazi. (Hina)