Home Izdvojeno Kako je od jedne stranke ostao samo prah i pepo

Kako je od jedne stranke ostao samo prah i pepo

by Ante R.

31. kolovoza 2024. godina nakon izbora u Domovinskom pokretu na kojem je sudjelovala i to kao ključni faktor u prevari i stranka “Nezavisna lista Ivan Penavana,  dogodilo se klasično neprijateljsko preuzimanje, otimačina nečega što nije stvarao. Jednostavno je šarmer bez pokrića ušao u nečiji rajski vrt i obrao sve voće, zabranjeno voće.

Nakon parlamentarnih izbora, na kojima je Domovinski pokreta osvoji znatan broj mandata, ali lošim slaganjem lista iscurilo mu je još nekoliko mandata, igranke od pregovora, malo s jednom ljevicom, onom Milanovićevom gledajući kako da udovolji svom prijatelju kojem je očito bilo dosadilo glumiti fikus pa je samo režao pred mikrofonima ratnih medijskih kuća i kršio Ustav, a malo s drugom ljevicom, onom Andreja Plenkovića koji ga je valjda na prvom sastanku pitao: “Kaj bi ti štel biti”, a Penava kao iz topa ispalio – Gradonačelnik Vukovara, krenulo je skidanje gaća i izdaja birača.

U politici možeš sve, samo ne smiješ izdati birače, ovog puta Penava je napravio ogromnu grešku, izdao je one koji su mu to omogućili, prije svega štiteći svoje interese, i interese svojih poslušnika i uhljeba, većinom iz Vukovara i s istoka Hrvatske. U cijelu tu Penavinu kombinatoriku nije se uklapa jedan čovjek, onaj koji tu stranku stvarao i doveo Penavu na čelo. Taj čovjek je Mario Radić, najveći mu je krimen što ne ovisi o politici i što je smatrao da je politika rad za javno dobro, a ne rad za osobne interese i interese nesposobnih poslušnika.

No Penava nije očekivao da će se Mario Radić kandidirati za predsjednika, da će ugroziti njegove pregovore i dogovore, a on je taj zanat ispekao kao HDZ-ov poletarac na seminaru u Spačvanskoj šumi, svojevrsnoj partijskoj školi HDZ-a, zasnovanoj na doktrini Berije, dugova Rankovića i Kardelja, pa je bilo ne pobjeđuje onaj tko ima najviše glasova već onaj koji broji. Zajedno u sinergiji s članovima Nezavisne liste Ivan Penava i Domovinskog pokreta Ivana Penave osmislili su novo demokratsko pravilo, javno glasanje, onako kako se radilo nakon gumenih kuglica.

Onda kada je sve bilo izmontirano i smontirano, onda je krenulo, egzodus, pustoš, email strane se zablokirao od silnih zahtjeva za brisanjem iz evidencije članstva. Tajnice ne stignu to uvesti u evidenciju koliko toga pristiže, u minuti, u sat, u danu, uskoro u tjednu i mjesec, sve dok i zadnji član napusti stranku. Znate li onu narodnu poslovicu-Oteto, prokleto.

Krenulo je z Zagrebu gdje Domovinski pokret u gradskoj skupštini više nema nikoga, nastavilo u Osijeku i Osječko baranjskoj županiji gdje od osam ne osta ništa, a u gradskom vijeću Osijeka samo predsjednica gradske podružnice. Od cijele gradske podružnice ostade samo predsjednica i tajnica koja ima posla na brisanju članstva. Od stranke ostade samo prah i pepeo, a na već lokalnim izborima u svibnju iduće godine, tko će se još sjećati stranke koja je nestala u bespućima interesa pojedinca, nitko, stranka treba posljednji sakrament.

You may also like

Verified by MonsterInsights