Home Izdvojeno Kandidat za Trumpova potpredsjednika iznio mirovni plan za Ukrajinu, neće se svidjeti nikome

Kandidat za Trumpova potpredsjednika iznio mirovni plan za Ukrajinu, neće se svidjeti nikome

by Ante R.

Kandidat za Trumpova potpredsjednika J.D. Vance iznio je u intervju za Sean Ryan Showu Trumpov plan za okončanje rata u Ukrajini koji se može sažeti u jednu rečenicu: Demilitarizirana zona, odnosno zamrzavanje sukoba.

Republikanski potpredsjednički kandidat JD Vance iznio je potencijalni plan Trumpove administracije za rješavanje rata u Ukrajini, koji uključuje uspostavu “demilitarizirane zone” na ukrajinskom teritoriju i uskraćivanje članstva Ukrajine u NATO-u.

“To bi izgledalo ovako: Trump sjedne, kaže Rusima, Ukrajincima, Europljanima: ‘Vi morate shvatiti kako izgleda mirno rješenje?’ A ono što vjerojatno izgleda je nešto poput trenutne crte razgraničenja između Rusije i Ukrajine koja postaje poput demilitarizirane zone”, rekao je Vance.

“Mislim da ovo izgleda kao da Trump sjedne, kaže Rusima, Ukrajincima, Europljanima: ‘Vi morate shvatiti kako izgleda mirno rješenje?’ A ono što vjerojatno izgleda je nešto poput trenutne crte razgraničenja između Rusije i Ukrajine koja postaje poput demilitarizirane zone”, rekao je Vance, te dodao -Predložena demilitarizirana zona, dodao je Vance, bila bi “jako utvrđena kako Rusi ne bi ponovno izvršili invaziju”.

Prema riječima američkog potpredsjedničkog kandidata, Ukrajina bi u sklopu mirovnog plana zadržala svoju neovisnost u zamjenu za neutralnost, što znači da ne bi pristupila NATO-u ili drugim “savezničkim institucijama”.

Vance nije pojasnio tko će nadzirati “demilitariziranu zonu”, ali je izjavio da će trenutna linija razgraničenja ostati, što implicira da Ukrajina neće povratiti teritorij koji je sada zauzela Rusija.

“Puno je rizika za nas ako ostanemo tamo i pokušavamo potaknuti Ukrajince da zadrže Krim. Pitanje je: koliko će američkih života to koštati? Također je rekao da je Europa nedovoljno financirala ovaj rat, dok su “američki porezni obveznici bili vrlo velikodušni prema Ukrajincima”.

“Politika Donalda Trumpa je: da biti jak, ali i biti pametan. Pregovarajte”, rekao je Vance.

You may also like

Verified by MonsterInsights