Home Izdvojeno Mi, heroji Domovinskog rata, hrvatski ratnici, nismo se borili da bi u miru nesmetano pod imunitetom krali

Mi, heroji Domovinskog rata, hrvatski ratnici, nismo se borili da bi u miru nesmetano pod imunitetom krali

by Ante R.

Hrvatski branitelj i bivši saborski zastupnik Željko Sačić oglasio se na fb-u:
“Nisam član te političke stranke (DP-a), nemam razloga sudjelovati u njihovim oštrim unutarstranačkim sukobima i kampanji za njihovo novo vodstvo. Međutim, kao hrvatski branitelj, moram reagirati na skandalozno, javno izraženo “pitanje” aktualnog potpredsjednika Hrvatskog sabora, gospodina Ivana Penave (a povodom kaznene prijave Marka Radića, “da bi g. Stipo Mlinarić Ćipe, nelegalno mjesečno izvlačio iz Udruge “dr.Ivan Šreter” iznos od 500 eura”), citiram:

“Biste li, da ste Hrvat, prijavili heroja Domovinskog rata pa čak i da je istina i da se radi o 500 eur-a…??”
Pa ovo je doista nevjerojatno, šokantno, skandalozno, drsko, uvredljivo i omalovažavajuće prema svim herojima iz DOR-a, ali i prema svim našim građanima, te duboko ustavno diskriminirajuće “pitanje”, bolje rečeno, razmišljanje, stav potpredsjednika Hrvatskog sabora o značaju, ulozi, statusu i položaju naših heroja Domovinskog rata u hrvatskom društvu.

Gospodine Penava, DA, prijavili bi, jer MORAMO kazneno prijaviti svakoga za koga postoje osnovane, zakonski utvrđene, utemeljene sumnje i dokazi da je počinio takav imovinski delikt, jer je to ustavna i zakonska dužnost svakog građanina Republike Hrvatske, naše policije i državnog odvjetništva!

I to, neovisno o tome tko je osumnjičenik… heroj Domovinskog rata, skitnica, propalica, naš susjed, ili već od prije poznati lopov.
Isticati danas nečiji status ” heroja Domovinskog rata”, kao razlog za neprocesuiranje, kao “imunitet” za neprijavljivanje počinjenja takvog, ili nekog drugog sličnog kaznenog djela je nemoralno, protuzakonito i protuustavno ponašanje, jer svi smo mi pred zakonom jednaki.

A to što su neki od nas heroji Domovinskog rata, samo ih dodatno obvezuje na poštivanje Ustava, Zakona i svih pravila naše društvene zajednice, za čije ostvarenje, primjenu i ravnopravnu zaštitu prema svima, su se u DOR-u žrtvovali, riskirali svoje zdravlje, život i slobodu.

Stoga, gospodine Penava, potpredsjedniče Hrvatskog sabora, s indignacijom i gnušanjem odbacujem, u ime svih heroja iz Domovinskog rata, kao i u ime svih hrabrih hrvatskih ratnika i branitelja, vašu ” milost”, ponuđeni imunitet, amnestiju i aboliciju, jer – NE, mi hrvatski heroji iz Domovinskog rata, mi hrvatski ratnici i hrvatski branitelji se NISMO BORILI U RATU, DA BI U MIRU NESMETANO, POD IMUNITETOM, KRALI, zlorabili povjerenje, ODNOSNO KRŠILI ODREDBE NAŠEG USTAVA I NAŠIH ZAKONA !! Uvjeren sam da taj moj stav prihvaća i naš vukovarski ratni suborac, g. Stipo Mlinarić Ćipe!

Denis Latin opleo po Maji Sever: ‘Uređivala bi program kao i Yutel bata’

Gospodine Penava, nemojte ga (našeg ratnog suborca Ćipu) tako ” braniti”…
Uvredljivo je i protuustavno, diskriminirajuće i omalovažavajuće, kako za njega, tako i za sve nas, časne, hrabre, istinoljubive i pravdoljubive, odgovorne, dobre ljude, branitelje iz Domovinskog rata !

Zbog DP-a opet aktualno pitanje – “Gdje si bio 1991.”: Radić odgovorio je li bio podoficir JNA!

Radovan Radić, otac Marija Radića – nestao na Veleprometu: Prije negoli su ga ubili, ispunio je obećanje dato suborcu!

You may also like

Verified by MonsterInsights